Închide

Deplânge soarta „grupului de la Cluj”. Securiștii PSD să fie înlocuiți cu securiștii PNL

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 01, 2019 0 864

Cum n-a venit cu un discurs care să stârnească vreo emoție, care să-i motiveze pe liberalii prezenți la întâlnirea regională de la Cluj, președintele PNL Ludovic Orban a găsit potrivit să speculeze pe marginea unei sintagme consacrate în spațiul mediatic, și anume cea a„grupului de la Cluj”. Pentru că celebrul „grup de la Cluj” nu a fost respectat în PSD, deoarece PSD-ul nu e capabil să aprecieze oamenii valoroși și educați, are acum PNL-ul o alternativă – a spus Orban – nominalizându-i pe proaspătul europarlamentar Rareș Bogdan (fost patron de presă și jurnalist), pe primarul Emil Boc, pe europarlamentarul Daniel Buda și pe deputatul Adrian Oros -„oameni valoroși care au făcut ceva, și vor mai face, pentru comunitatea lor”.

„Securiștii” din PSD să fie înlocuiți de„băieții cu ochi albaștri” din PNL

Orban l-a inclus și pe George Maior – fostul șef SRI – în vechea grupare PSD-istă, alături de Ioan Rus și Vasile Dâncu, deplângând faptul că aceștia nu au fost apreciați de partid la justa lor valoare. Președintele PNL a sugerat că partidul săi știe cum să-și aprecieze „băieții cu ochi albaștri”, doar cum altfel s-ar putea explica ascensiunea politică fulminantă a fostului jurnalist Rareș Bogdan (foto jos). De altfel, nu e niciun secret prietenia strânsă dintre Rareș Bogdan și actualul șef al SRI, Eduard Hellvig (de asemenea ardelean, școlit la Cluj).

„Există acest mit al grupului de la Cluj, format din Rus, Dâncu, Maior… Acest grup a fost prezentat permanent ca o forță ocultă care trage sfori. Numai că grupul n-a făcut niciodată mare brânză pentru că era parte din PSD. Iar în PSD niciodată nu au fost acceptați să conducă oameni care-s crescuți și educați în Cluj. Dar PNL are un alt grup care este din Cluj, un grup care va putea face cu adevărat ceva pentru România. Grupul nostru de la Cluj, format din Rareș Bogdan, Daniel Buda, Adrian Oros și mulți alții care au făcut ceva și vor mai face pentru comunitatea lor, oameni din Cluj, de aici de unde educația, civilizația, dorința de mișcare spre Europa este literă de lege (…)”, a spus Orban.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare