Închide

Poliția: a scăzut considerabil infracționalitatea în Cluj, furturile din mașini scad cu un sfert

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 02, 2019 0 143

Au scăzut considerabil infracțiunile în Cluj, cel puțin aceasta relevă un raport al Poliției pe prima jumătate a acestui an.

Astfel, raportul arată că în primele șase luni din acest an Poliția a fost sesizată prin plângere, denunţ, acte încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege sau sesizare din oficiu despre comiterea unui număr de aproape 8.000 de infracțiuni, mai exact 7.919, din care mai bine de jumătate sunt furturi.

În primul semestru al acestui an numărul infracţiunilor contra persoanei a înregistrat o scădere cu 10,55% faţă de perioada similară a anului trecut, datorită scăderii  cu 11,66% a numărului infracţiunilor de loviri sau alte violenţe. Totodată, o veste bună e că din analiza indicatorilor statistici privind evoluţia criminalităţii grave a rezultat că în cursul primului semestru al anului 2019, nu s-au înregistrat fapte de omor în județ.

În plus, în privinţa criminalitãţii contra patrimoniului, în semestrul I 2019 a fost înregistrată o  diminuare a acestui gen de infracțiuni faţă de perioada similară a anului trecut. În economia infracţiunilor patrimoniale, ponderea cea mai mare o ocupă infracţiunile de furt, respectiv 64,5% din totalul infracţiunilor patrimoniale. Această categorie de infracţiuni a înregistrat o scădere. De asemenea, numãrul infracţiunilor de furt din societãţi comerciale, furt din buzunare, poşete şi genţi, precum şi de furt din mașini, a înregistrat o diminuare cu 7,71%, 20,26%, respectiv un sfert. Care e explicația pentru scăderea considerabilă a numărului de furturi din mașini? ”Motivele sunt mai multe”, explică reprezentanții Poliției pentru actualdecluj.ro. ”Prezența patrulelor de ordine publică în zonele cunoscute ca fiind preferate de autorii acestui gen de furt. Activitățile de prevenire desfășurate de către polițiștii de la structurile de prevenire a criminalității și proximitate în zonele cunoscute ca fiind preferate de autorii de furturi și înțelegerea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin lăsarea la vedere în autoturisme a unor bunuri care pot atrage atenția și interesul hoților”.
În judeţul Cluj au fost înregistrate 494 infracţiuni stradale, infracţiuni mai puţine decât în perioada similară a anului 2018. ”Infracţiunile contra integrităţii corporale sau sănătăţii au scăzut ca urmare a scăderii numărului infracţiunilor de loviri sau alte violenţe. Şi infracţiunile contra patrimoniului au scăzut faţă de primele şase luni din 2018, ca urmare a scăderii infracţiunilor de furt”, arată raportul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu