Închide

Demonstrații de modelat lutul, pictat ceramica și icoanele și lucrat la războiul de țesut, la târg meșteșugăresc în Parcul Etnografic

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 03, 2021 0 159

Piață volantă în parcul etnografic din Cluj-Napoca, de mâine până în 6 iunie.

”Cum treci poarta mare de lemn a Parcului Etnografic, vei intra într-un univers al tradițiilor și datinilor românești, fie ele scrise, povestite, pictate, țesute, împletite în sfoară, sculptate în lemn și os, redate în lut și piele sau cusute. Vei putea gusta bunătăți tradiționale, roade ale pământului sau preparate din lapte și carne după rețeta bunicii. Te vei simți parte dintr-un muzeu viu, care pulsează prin creațiile meșterilor populari. Vei putea, de asemenea, asista la demonstrații de modelat lutul, de pictat pe ceramică, de pictat icoane și de lucrat la războiul de țesut. Acești meșteșugari pricepuți, uniți în opt bresle care formează Asociația Meșterilor Populari Clujeni, vă așteaptă la Piața Volantă „Lume, lume… hai la piață”, ediția a doua”, prezintă organizatorii.

Accesul publicului la eveniment se va face pe poarta principală a muzeului, prețul biletului fiind cel practicat pentru vizitarea parcului, adică 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru studenți și pensionari, 1,50 lei pentru elevi și preșcolari. Piața e deschisă între orele 10 și 18, ultima intrare e permisă la ora 17.

Pe perimetrul unde se desfășoară evenimentul se cere purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu