Închide

Dejeanul.ro: Cel care a inselat prin metoda „accidentul” doua batrane din Dej, trimis dupa gratii | Cum actiona – VIDEO

ActualitateDin județ by Actual de Cluj - apr. 12, 2018 1 310

Adolescentul in varsta de 17 ani din judetul Constanta care a inselat doua batrane din oras prin deja celebra metoda „accidentul” isi va petrece urmatoarele 30 de zile dupa gratii. Acesta a fost retinut in 10 aprilie de catre politistii dejeni tocmai la Constanta, iar ieri a fost prezentat judecatorilor care au decis sa il trimita in arest preventiv, relatează dejeanul.ro.

Cum actiona?

De obicei, acest tip de inselaciuni sunt efectuate de o adevarata retea, si niciodata cel care isi suna victimele nu este si cel care se intalneste cu ele. Asa s-a intamplat si acum. Cele doua batrane din Dej au fost sunate pe 5 aprilie, in miez de noapte, de catre un barbat care le anunta ca fiii lor au fost victimele unui accident rutier si se afla pe un pat de spital, dar e nevoie de bani pentru operatii. Persoana de la telefon le-a transmis acestora ca va trimite un asistent medical sa ridice banii, dar pentru ca victimele sa nu poata verifica informatia, erau tinute in permanenta la telefon pana cand „sageata”, in acest caz adolescentul de 17 ani, se intalnea cu ele, lua banii si apuca sa se faca si nevazut.

Greselile de incepator si rapiditatea politistilor dejeni l-au trimis dupa gratii

Desi sunt rare cazurile in care autorii acestor fapte sunt prinsi, cateva greseli de incepator dar si modul in care s-au miscat politistii Biroului de Investigatii Criminale Dej l-au trimis pe adolescentul de 17 ani direct dupa gratii. Daca pentru a primi banii de la una dintre victimele sale, acesta a fost nevoit sa mearga la domiciliul ei, deoarece batrana este imobilizata in scaun cu rotile, celei de-a doua victime, adolescentul i-a dat intalnire intr-un loc public din oras. Astfel, in jurul orei 2 noaptea, acesta s-a intalnit cu femeia la intersectia strazilor Cosbuc cu Avram Iancu si a primit cei 10 000 lei. „Sageata” nu stia insa ca locul este impanzit de camerele de supraveghere ale Primariei si ca toata „tranzactia” a fost inregistrata video. O alta greseala facuta de adolescent a fost sa se cazeze la un hotel din centrul orasului, astfel ca dupa ce au urmarit pe camerele video traseul acestuia, politistilor nu le-a luat mult sa afle si identitatea lui. Politistii nu au fost deloc surprinsi sa afle ca cel care lua banii este domiciliat la sute de kilometri distanta de Dej, tocmai in localitatea Mircea Voda din judetul Constanta, pentru ca in toate cazurile de acest gen, autorii actioneaza departe de casa.

Citește aici articolul integral

Un comentariu

  1. important este ca delicventul sa stea mult timp la inchisoare si sa nu aibe acces decit la citeva numere de telefon predeclarate. orice faradelege mai face in inchisoare, sa-i prelungeasca cu cel putin jumatate de an sederea acolo. sint de acord sa se mareasca, dedicat maririi sederii in inchisoare, taxele!
    vai ce prost sint, am uitat ca sintem sub guvern psd condus de delicventul dragnea si acolitii sai!

Scrie un comentariu