Închide

E război, din nou, la Consiliul Județean. După ce s-a cerut revocarea sa, președintele Tișe atacă și el: „solicit demisia de urgență a acestor parlamentari inutili și inexistenți”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 12, 2018 0 587

Profitând de informațiile vehiculate public privind viața personală a președintelului Consiliului Județean Alin Tișe, președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a prins un prilej bun să facă opoziție. A scris o scrisoare adresată liderilor PNL, Daniel Buda și Emil Boc, prin care le cere revocarea lui Tișe din fruntea județului pe motiv că nu se mai ocupă să rezolve problemele județului din pricina problemelor sale personale.

În replică, PNL Cluj l-a atacat dur pe deputatul Nasra, făcându-l slab la minte, cuprins de astenia de primăvară, fără activitate politică în Parlament și incapabil să direcționeze bani de la Centru către Cluj.

În plus, președintele Alin Tișe a intervenit și el public și a acuzat că PSD sabotează dezvoltarea Clujului și că parlamentarii din acest partid ar trebui să dea banii din salarii înapoi deoarece n-au reușit să facă până acum nimic pentru județul pe care îl reprezintă la București.

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a așteptat să treacă Paștele ca să îl atace în mediul on-line pe președintele Consiliul Județean Cluj. A profitat de informațiile privind viața privată a președintelui Tișe care au fost vehiculete în spațiul public și le-a cerut liderilor PNL (Daniel Buda și Emil Boc) să-l revoce pe Tișe. În spiritul cererii, Nasra a spus într-o scrisoare deschisă că a fost informat de funcționari din Consiliul Județean că „că liderul instituţiei manageriază judeţul la „fără frecvenţă” şi că uneori este greu de găsit la locul de muncă, motivând probleme de ordin personal, scandalul comorii de pe strada Ploieşti fiind acum ultima găselniţă”.

„Stimaţi colegi, Clujul este o comunitate ambiţioasă şi perseverentă, care nu poate să stagneze şi da, uneori trebuie să administrăm şi măsuri dureroase pentru că astăzi, la nivel de judeţ, administrarea Consiliului Judeţean Cluj este mult în urma dezvoltării locale, generată de universităţiile clujene şi industria IT cu precădere. Iar una dintre aceste măsuri o putem lua împreună: Iniţierea procedurii de revocare a Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, dl. Alin Păunel Tişe. Argumentele în favoarea acestei intervenţii chirurgicale administrative sunt bine cunoscute şi de către domniile dumneavoastră: nefinalizarea unor proiecte URGENTE pentru Cluj, multe începute în primul mandat al domnului Alin Păunel Tişe (2008-2012): Centrul de Management Integrat al Deşeurilor; parcurile industriale nerealizate, TETAROM IV şi TETAROM V; proiectul TETAPOLIS este blocat; multe drumuri judeţene sunt la fel de cariate ca acum zece ani, exemplu DJ 109A; Spitalul Clinic de Urgenţă de Copii a rămas doar un proiectpe hârtie; extinderea pistei Aeroportului la 3.500 metri este amânată; introducerea apei în mai multe comune din Cluj este blocată. Mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Cluj mi-au semnalat sub protecţia anonimatului că liderul instituţiei manageriază judeţul la „fără frecvenţă” şi că uneori este greu de găsit la locul de muncă, motivând probleme de ordin personal, scandalul comorii de pe strada Ploieşti fiind acum ultima găselniţă. Mai mulţi primari, inclusiv liberali, mi-au semnalat probleme grave de comunicare cu instituţia Consiliului Judeţean Cluj şi au reclamat dezinteresul Executivului faţă de problemele locale, manifestat inclusiv prin absenţa unui lider judeţean la întâlnirea găzduită de Asociația Comunelor din România filiala Cluj. Stimaţi colegi, sunt convins că această măsură va face mult bine sănătăţii administrative a judeţului şi nu ne este permis să privim impasibil cum  se îmbolnăveşte principalul plămân administrativ al Clujului”, a semnalat Horia Nasra liderilor PNL (Daniel Buda și Emil Boc) printr-o scrisoare deschisă remisă public.

În replică, cei de la PNL îi indică o povață spusă de Ion fiului său: “E mai bine să taci din gură şi să-i laşi pe ceilalţi să creadă că eşti slab de minte, decât să vorbeşti şi să înlături orice îndoială”. În plus, cei de la PNL adaugă că atât pe Nasra, cât și pe cei din partidul său, îi doare în cot de problemele clujenilor și nu sunt în stare să aducă niciun leu pentru proiectele Clujului.

„Cuprins de astenia de primăvară, deputatul și președintele PSD Cluj, Horia Nasra, se erijează din nou în lupul moralist și ne oferă lecții de politică și administrație, uitând însă că atât pe el cât și pe toată camarila PSD-ALDE îi doare în cot de problemele clujenilor. Din lipsă de activitate la Parlament, Horia Nasra se leagă de una dintre cele mai performante administrații din țară însă, din calitatea pe care o deține, nu a fost capabil să direcționeze nici măcar un leu pentru proiectele majore ale județului. Domnule Nasra, dezvoltarea Clujului nu se realizează prin povești, așa cum probabil ați învățat de la șeful dumneavoastră de partid, Liviu Dragnea, ci prin fapte concrete. Nu ar strica să învățați să vedeți Clujul așa cum îl văd majoritatea cetățenilor săi și toți investitorii care aleg să se dezvolte aici datorită condițiilor excepționale. Din păcate pentru dumneavoastră, abordarea de tip dâmbovițean, cu care repede v-ați învățat, bazată pe minciună și incompetență, nu o veți putea aplica la Cluj. Așteptăm de la dumneavoastră să ne spuneți concret cum veți contribui la bunăstarea cetățenilor și la dezvoltarea județului însă, vă asigurăm, domnule Nasra, că nu puteți aduce atâția bani cât pot cheltui administrațiile clujene”, au arătat cei de la PNL Cluj, printr-un comunicat de presă.

În plus, președintele Alin Tișe a dorit să arate public că cei de la PSD se întrec în scrisori sau postări pe Facebook pentru a masca faptul că nu sunt în stare că aducă bani sau să deblocheze proiecte importante pentru dezvoltarea Clujului. Despre parlamentarii PSD, Tișe a ținut să spună că sunt inutili și inexistenți și că ar trebui să returneze toți banii pe care i-au încasat din salarii sau chiar să-și depună demisiile de onoare.

„PSD sabotează dezvoltarea Clujului. Face asta prin mâna prefectului și a directorilor de deconcentrate, sinecuriști politic incompetenți. Parlamentarii PSD ai Clujului sunt invizibili. Ar trebui să dea banii de salariu înapoi. Clujul a primit 0 lei pentru continuarea lucrărilor de regularizare a Someșului. Pista aeroportului nu poate fi prelungită din cauza sabotajului  PSD. Din cauza acestor parlamentari PSD invizibili care nu contează la București. Prin adresa nr. 11569, Ministerul Apelor și Pădurilor ne informează că nu va finanța continuarea lucrărilor întrucât trebuie să modifice studiile de fezabilitate, să facă acte peste acte pentru a acoperi lipsa de finanțare. Deci, adio lucrări la Someș. În fapt, nici anul acesta și nici în anii următori, Ministerul Apelor și Pădurilor nu va finanța regularizarea Someșului, ceea ce face imposibilă prelungirea pistei. Sabotajul PSD este evident iar parlamentarii PSD din Cluj sunt părtași la acest demers. Să le fie rușine! Solicit demisia de urgență a acestor parlamentari inutili și inexistenți ai PSD”, a transmis Tișe.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.