Închide

Dej24: Centru pietonal în Dej pentru 7,1 milioane euro, primul pas a fost făcut azi

Administrație by Actual de Cluj - sept. 20, 2017 0 597

Centru pietonal în Dej – acesta este, fără doar și poate, cel mai îndrăzneț proiect al municipalității pentru următorii ani. Primul pas a fost făcut azi.

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, cu începere de la ora 15, într-o ședință de îndată pentru a dezbate mai multe proiecte pe fonduri europene. Unul dintre ele, deși nu neapărat cel mai important, prevede o transformare totală pentru zona centrală a municipiului nostru. Scopul său ar fi reducerea emisiilor de carbon din zona centrală, încurajarea mișcării pe bicicletă și alegerea transportului în comun, cu autobuze electrice, în defavoarea autoturismelor, informează Dej24.ro.

Primarul Morar Costan a explicat proiectul – cum se va modifica circulația, ce se întâmplă cu locurile de parcare din centru, unde va fi mutată statuia din Parcul Mic, de ce se va construi o stație de autobuz lângă părculeț și unde vor fi alei pietonale – în fața consilierilor locali prezenți la ședință și a declarat că își dorește să depună proiectul chiar mâine, având în vedere că azi s-a ”dat startul” finanțării de acest gen.

Proiectul ar urma să fie finanțat în mare parte cu fonduri europene și are un buget total de 7,1 milioane euro.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare