Închide

Conflict de interese la Primăria din Florești

Administrație by Actual de Cluj - sept. 21, 2017 0 356

Șeful biroului de urbanism de la Primăria din Florești, Alexandru Lădariu, e acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate.

Astfel, conofrm ANI, Lădariu a semnat o Autorizație de construire pentru continuarea lucrărilor la biserica ortodoxă, în aprilie 2010 în calitate de șef Birou Urbanism, în condițiile în care documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire sau desființare a construcțiilor era elaborată de AG Tektum SRL, unde Lădariu era asociat și administrator. „Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ‘(1) Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: a) este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice și juridice cu care are relații cu caracter patrimonial”, explică ANI.

Lădariu, adaugă agenția, a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, ceea ce Lădariu a și făcut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu