Închide

Hotnews.ro: O alunecare de teren pe lotul 4 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda pune sub semnul întrebării deschiderea tronsonului până la finalul anului. Cum se vede alunecarea filmată din dronă

Administrație by Actual de Cluj - sept. 20, 2017 0 368

O alunecare serioasă de teren a avut loc recent pe traseul Lotului 4 din autostradă A10 Sebeș-Turda, afectând și corpul autostrăzii aflate în construcție. Alunecarea pune sub semnul întrebării finalizarea tronsonului și deshiderea traficului până în luna decembrie 2017, în ciudă promisiunilor date de autorități cum că Lotul 4 împreună cu Lotul 3 vor fi inaugurați până la final de an.

„Lotul 4 din Autostrada A10 Sebes-Turda, intre nod Turda si nod Decea, construit de Porr, este aproape de finalizare. Din pacate, pe lot a aparut o alunecare urata care a angrenat nu doar taluzul unui debleu, ci si aliniamentul autostrazii, asa cum se poate observa din fotografii”, scria in urma cu cateva zile Asociatia Pro Infrastructura.

„In ciuda acestei alunecari serioase si a volumului mare de munca ramas de executat in zona Lacului Stejeris, constructorul isi asuma in continuare, conform surselor noastre, data de 30 noiembrie 2017 pentru finalizarea lucrarilor cel putin la un nivel care sa permita deschiderea traficului fara restrictii, in deplina siguranta. In zona alunecarii trebuie executat un zid de sprijin care sa stabilizeze versantul. Forezele vor fi mutate de la Stejeris in acest punct si se va lucra probabil in acelasi ritm accelerat: 3 coloane forate pe zi pentru fiecare foreza, deci 9 coloane pe zi”, mai scria API.

Intre timp, API a realizat si un video filmat din drona cu zona afectata de aluencarea de teren.

Zona afectata de miscarea pamantului apare si in ultima actualizare cu imagini din satelit facuta de Google pentru programul Google Earth.


Sursa foto: Google Earth / Forumul Peundemerg.ro – user: perfidus

Nici un comentariu

Scrie un comentariu