Închide

Deflagrația de duminică din Apahida, unde o casă a explodat, a fost cauzată de o acumulare de gaze în casă, provenite de la o defecțiune la aragaz

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 23, 2022 0 80

Deflagrația de duminică din Apahida, unde o casă a explodat, a fost cauzată de o acumulare de gaze în casă, provenite de la o defecțiune la aragaz.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Paul Olar spune pentru actualdecluj.ro că explozia a fost cauzată de scurgerile de gaze ale aragazului. ”A fost o acumulare de gaze, la aragaz ieșea gaz și omul nu a simțit nimic. Când a aprins focul – în raportul de cercetare se arată că a aprins cu o brichetă – a bubuit că i-a luat hainele de pe el. De notat că omul era conștient și cooperant, el a zis că a aprins aragazul și a bubuit”.

Aragazul era alimentat cu o butelie de gaz. Explozia a fost atât de puternică încât a afectat structura de rezistență a locuinței și a aruncat în aer țiglele acoperișului. Două persoane au fost rănite, cu arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului. Explozia a avut loc în jurul orei 15, duminică după-masă, pe strada 8 Martie din localitate. La fața locului s-au deplasat polițiștii, echipaje de pompieri si echipaje medicale, aceștia din urmă luând măsurile necesare pentru salvarea celor două persoane de circa 60 de ani, care ar fi suferit arsuri de aproximativ 40% din suprafața corpului.

La fața locului au fost dislocate patru autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și echipaje de prim-ajutor de la SMURD și Serviciul Județean de Ambulanță. A fost afectată structura de rezistență a casei în care a avut loc explozia. Bărbatul și femeia care se aflau în locuință s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, în urma evaluării primare efectuate de către echipajele medicale s-a constat că au suferit arsuri de peste 40 % din suprafața corpului. Cei doi răniți au fost transportați la spital.

Citește și:

Explozie într-o casă din Apahida, două persoane au fost rănite, cu arsuri pe aproape jumătate din suprafața corpului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu