Închide

De ziua lui, și-a luat partidul inapoi

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 24, 2018 0 2034

Senatorul Marius Nicoară a cam intrat de formă în ALDE, pentru că la seratele cu șprițuri îi preferă în preajma sa tot pe liberali. În 19 noiembrie, acesta a împlinit 60 de ani, ținând, evident, să marcheze momentul în prezența prietenilor săi. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, marți, la București, conform obiceiului din Parlament, Nicoară i-a invitat la un pahar pe câțiva membri de partid, inclusiv pe Călin Popescu Tăriceanu, însă „petrecerea” cea mare a preferat, cum era de așteptat, să o țină acasă, la Cluj, într-un local extrem de familiar lui, repsectiv în crama restaurantului Sinaia, din cartierul Grigorescu. Așa se face că joi seara, peste 40 de persoane au participat la cheful aniversar al lui Nicoară, în localul amintit. De remarcat e faptul că printre invitați nu s-au regăsit colegii din ALDE Cluj, nici măcar cei din conducerea partidului, și nu s-au regăsit deloc nici oamenii din partidul lui Emil Boc și Daniel Buda, adică nimeni din vechiul PDL. N-au fost prezenți decât liberalii din vechiul său partid, oameni de care Nicoară încă se simte legat/conectat. Din Primărie/Consiliul Local Cluj Napoca a fost la petrecere viceprimarul Dan Tarcea (liberal din fosta gașcă a senatorului, omul împreună cu care a derulat unele afaceri, cel pe care l-a poziționat la conducerea organizației PNL Cluj Napoca). Au mai fost prezenți și consilierii locali Ovidiu Florian și Bashar Molhem, de asemenea apropiați de-ai lui Nicoară din vechiul PNL, precum și Zoli Coroion, în prezent slujbaș de-al Primăriei. Din Consiliul Județean a fost invitat și vicepreședintele Marius Mînzat (care a lipsit de la petrecere pentru că era plecat din Cluj), în schimb a participat consilierul Iuliu Sânmărtean (în imaginea de sus, alături de Nicoară), despre care se speculează că ar putea să treacă la rândul său în ALDE. A mai fost prezent și consilierul județean Marius Bălaj, care încă îi este fidel lui Nicoară. Un alt prieten pe care Nicoară l-a făcut politician și care nu putea lipis de la petrecerea sa este consilierul județean liberal Giulian Groșan (zis, Giuli, altfel, el un celebru anonim în spațiul public clujean). Au mai fost prezenți și câțiva primari din vechiul PNL, precum primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, cel din Recea Cristur, Alexandru Rus, și cel din comuna Vad, David Prunean.

Șulea la cheful lui Nicoară, în prezența dușmanilor săi 

La chef a fost și primarul din Florești, Horia Șulea, deși potrivit informațiilor Actual de Cluj el nu se mai află în relații strălucite cu Nicoară. Motivul? Șulea e în dispută cu actualul viceprimar de Florești, Bogdan Pivariu, care în acest moment are o largă susținere politică în PNL. Mai precis, Pivariu vine dintr-o familie „bazată”, tatăl său fiind nimeni altul decât Nicolae Pivariu, fostul șef al Direcției Sanitar Veterinare pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), un personaj extrem de bine ancorat în sistemul politic-administrativ clujean, și un bun prieten al senatorului Nicoară. Pivariu îl mai are în spate și pe deputatul liberal Adrian Oros, care îi este naș de cununie și care îl sprijină de la București, prin relația sa apropiată cu președintele PNL, Ludovic Orban. Oros obișnuia să fie prieten și cu Șulea, însă, acum îl susține pentru Primărie doar pe tânărul Pivariu, un motiv suficient de bun pentru ca Șulea să-și dorească să iasă din PNL, și, cel mai probabil, să treacă frumușel în ALDE, după modelul senatorului Nicoară. Un lucru este cert, că deși  vechea gașcă a liberalilor e destul de dispersată în acest moment, Nicoară și-a așezat toți prietenii la masă: și pe cei din familia Pivariu (tată, fiu), și pe Adrian Oros și pe Horia Șulea. Și cum niciun chef nu e posibil fără băieții din structuri, îi menționăm printre ei și pe David Ciceo (încă director al Aeroportului clujen) pe Toma Rus (fost director al Poliției, în prezent ceva afacerist), pe fostul director al Regionalei de Drumuri, Eugen Cecan și, sigur, și pe angajații celei mai bănoase companii de stat, Compania de Apă: Dorin Ceatarâș, Călin Neamțu. Lista ar putea continua, dar noi mai subliniem doar ceea ce este evident, că Nicoară a rămas să se învârtă tot în jurul PNL, partidul din care a plecat, oficial, în această vară, după ce a fost condamnat penal pentru că s-a urcat beat la volan.

Foto sus, sursa: Ziar de Apahida

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.