Închide

VIDEO De la Baza Aeriană din Câmpia Turzii, președintele Iohannis anunță că România va achiziționa avioane de vânătoare F-35

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - feb. 02, 2022 0 596

În vizită la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, președintele României, Klaus Iohannis, anunțp că are în vedere  achiziționarea de avioane militare americane de ultimă generație F-35.

”Noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se va opri însă aici, avem în vedere să achiziționăm și avioane de ultimă generație, F-35”, a spus președintele Iohannis, fără a oferi alte detalii suplimentare.

Prețul unui avion de vânătoare F-35A era cotat în iulie 2021 de Reuters la 79 de milioane de dolari, dar nu e clar ce echipare include această sumă. Avioanele sunt produse de compania americană Lockheed Martin, unul dintre giganții industriei militare, relatează G4Media.ro

Reamintim că România are în dotarea forțelor aeriene avioane F-16 utilizate deja de armata portugheză și a ajuns la finalul anului trecut la un acord cu Norvegia pentru alte avioane F-16 second  hand.

Iohannis a arătat că baza militară de la Câmpia Turzii este una deosebit de importantă pentru Armata României.

„În concordanţă cu deciziile asumate de România, în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, am făcut eforturi continue pentru a avea echipamente cât mai performante şi pentru a optimiza pregătirea structurilor militare prin exerciţii, exerciţii tot mai complexe, inclusiv în format aliat. Actualul context din vecinătatea noastră directă dovedeşte odată în plus că aceste măsuri erau necesare”, a spus Iohannis, citat de aceeași sursă.

sursa foto: captura

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare