Închide

De ce nu are un cartier întreg din Cluj-Napoca școli publice? Răspunsul în bătaie de joc al Primăriei, trei propoziții după două luni de la cerere și ani de zile de tergiversări

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - nov. 06, 2019 0 913

Dacă nu știi de ce cel mai nou cartier din Cluj-Napoca, dar și cel mai haotic, nu are grădinițe și școli, aflați că am întrebat Primăria acest lucru, doar pentru a primi un răspuns siderant prin incompetență, pe care vi-l prezentăm fără alte comentarii.
Cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca e recunoscut ca cel mai haotic din oraș – dar și cel cu infrastructura cea mai proastă: nu are parcuri, grădinițe sau școli și până recent nici trotuare pe strada care-i poartă numele, cea mai tranzitată din zonă.
Am întrebat municipalitatea ce planuri are în direcția amenajării de grădinițe și școli publice în acest cartier. Cererea de informații a fost remisă în baza legii privind liberul acces la informațiile de interes public și a primit număr de înregistrare în 2 septembrie. Am pus municipalității două întrebări: cum intenționează să rezolve rezolve problema lipsei de școli publice în cartierul Bună Ziua, și respectiv cum a încercat instituția să rezolve această situație în ultimii zece ani și de ce problema nu a fost încă rezolvată.

Am pus aceste întrebări încă dinainte de începerea anului școlar, în condițiile în care toți părinții din întreg cartierul sunt nevoiți să-și înscrie copiii la școli din alte cartiere. La zeci de blocuri și mii de locuitori, în acest cartier nu a fost construită nici măcar o grădiniță sau școală. E singurul cartier din Cluj-Napoca în această situație. Cum s-a ajuns aici? A răspuns pentru actualdecluj.ro inspectorul școlar general, Valentin Cuibus: ”nu mi se pare OK. Asta e o greșeală făcută cu foarte mulți ani în urmă, când s-au început construcțiile. De la început trebuia făcută infrastructura, inclusiv grădiniță și școală”. Cuibus spune că a cerut măcar o grădiniță și o școală primară în cartier, de câțiva ani încoace, dar Primăria Cluj-Napoca a răspuns, tipic, că va ține cont de aceste propuneri: ”noi am cerut de multe ori dezvoltarea pe anumite zone cum e de exemplu Bună Ziua, unde am cerut măcar construirea unei grădinițe și a unei școli primare. Discuția e de câțiva ani. Răspunsul a fost că în funcție de posibilitățile administrației se va ține cont de propunerile noastre. Cu altceva nu au venit cu nimic concret”.  

Aceasta s-a întâmplat și în cazul cererii de informații de interes public remisă de actualdecluj.ro în 2 septembrie. I s-a răspuns doar azi, cu trei propoziții goale de conținut, după mai bine de două luni.  Vă prezentăm răspunsul fără alte comentarii:

 

Citește și:

Încep cursurile dar un cartier întreg din Cluj nu are școli. Cum s-a ajuns aici și ce soluții există

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare