Închide

De ce a votat senatorul Laszlo Attila împotriva arestării lui Șova

ActualitatePoliticaTop News by Luminiţa Silea - mart. 26, 2015 1 785

Un cotidian național (gândul.info) au dat publicității o listă cu 35 din cei 67 de senatori care au votat împotriva arestării senatorului Dan Șova, probată cu capturi de pe imaginile video din timpul votului de ieri din Senat. Pe listă este și senatorul clujean Laszlo Attila.

„Nu s-a votat în funcție de grup, fiecare a votat cum i-a dictat conștiința. Votul este unul secret. Este lipsit de etică că un președințe de partid să facă presiuni într-un astfel de caz. Și la fel, media să se amestice și să ceară, direct, telefonic un vot pentru ridicare arestare”, a declarat senatorul Laszlo Attila pentru Actualdecluj.ro

Cu se justifică un vot împotriva ridicării inunității parlamentare?

„Întodeauna am considerat arestare preventivă o măsură extremă. Procedura de urmărire penală merge mai departe, la fel procesul și decizia instanței, iar dacă persoana e vinovată, plătește pentru asta. În cazul Vâlcov (Dariu, fostul minustru de finanțe) cred că în asfel de cazuri este opțiunea demisiei de de continuare a procedurii de urmărire penală. Ambii vor merge în fața instanței, indiferent de votul împotriva arestării. Apoi mai trebuie spus că felul în care a fost formulat proiectul și anume cererea senatului de arestare preventivă, e total inadecvat pentru instituție care este un for legislativ”, a mai spus Laszlo.

Directia Națională Anticorupție (DNA) a solicitat, în 19 martie 2015, aviz de la Senat pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, pentru trafic de influență, dupa ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

DNA a cerut Parlamentului în 13 martie 2015 să încuviințeze arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni și Rovinari.

DAN a cerut aviz de la Camera Deputatilor și pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Theodor Nicolescu pentru luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul privind despăgubirile pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În urma votului de ieri din plen, senatoii au votat pentru reținerea și arestarea lui Darius Vâlcov plus Nicolescu și împotriva reținerii și arestării lui Dan Șova.

Co-președinta PNL, Alina Gheroghiu a anunțat că ca partidul sau analizeaza solutia si paghiile contestării la Curtea Constituționala a votului în cazul Dan Șova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunității senatorului PSD.

sursa foto: gândul.info

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.