Închide

Jefuit și lovit în plină zi, în stația de autobuz de la Gară. Ce sfaturi îți dau polițiștii ca să te ferești de tâlhari

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 26, 2015 0 393

Un bărbat de 79 de ani a fost jefuit și bătut într-o stație de autobuz, în plină zi, în zona gării. Tâlharul a fost prins de polițiști doar după o lună.

Bărbatul de 79 de ani a rămas fără cei 600 de lei pe care-i avea în portmoneu în cursul lunii februarie, într-o după-masă. Polițiștii explică: „victimei i s-ar fi sustras banii din portmoneul pe care îl ţinea deschis în mână, iar pentru a-şi asigura scăparea, bărbatul de 28 de ani ar fi aplicat părţii vătămate o lovitură cu pumnul”.

O dată prins acum, tâlharul a fost reținut pentru 24 de ore și adus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu fi victime ale acestui gen de fapte, Poliţia recomandă:

  •  manifestaţi prudenţă atunci când manevraţi bani în spaţii publice, întrucât puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor
  • în ziua în care vă primiţi salariul/pensia treceţi întâi pe acasă pentru a vă lăsa banii, apoi mergeţi la cumpărături doar cu suma necesara
  • nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine)
  • nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă
  • pentru a facilita identificarea şi prinderea autorilor, încercaţi să reţineţi cât mai multe dintre următoarele aspecte: ora comiterii infracţiunii, aspectul agresorului (vârsta aproximativă, înălţimea, constituţia fizică, forma feţei, culoarea părului, a ochilor, vestimentaţia, semne particulare), numele/poreclele folosite între agresori, tipul, numărul maşinii şi direcţia în care a plecat (dacă este cazul)
  • daca sunteţi agresaţi, nu aveţi reţineri în a striga. O astfel de reacţie va alerta persoanele din jur şi îl poate determina pe agresor să vă lase în pace

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare