Închide

De aproape 3 ani, cu două femei ucise pe trecerea pentru pietoni în Turda, un dosar nu a ajuns în instanță. Fiica uneia dintre victime: ”Poliția din Turda își bate joc de noi și de suferința noastră”

Din județ by Actual de Cluj - nov. 04, 2022 0 213

În dimineața zilei de 25 februarie 2020, un tânăr de 28 de ani a spulberat două femei pe trecerea pentru pietoni din Mihai Viteazu, una de 45 de ani, iar cealaltă de 49 de ani. Una dintre victime a murit în drum spre spital, iar cealaltă la 5 zile distanță. Erau surori și se întorceau de la muncă. În urma lor au rămas două familii, ale căror suferințe sunt amplificate și continuate și în prtezent, din cauza faptului că deși se împlinesc aproape 3 ani de la aces incident, dosarul încă nu a ajuns în instanță, din diverse motive, fiind purtat dintr-un sertar în altul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda.

În 21 septembrie 2021, s-a deschis un proces la Judecătoria Turda, în care se contesta ”durata procesului”, respectiv durata cercetărilor în Dosarul 536/P/2020, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda. În 27 octombrie 2021, Judecătoria Turda a admis contestația și a fixat un termen maxim de 9 luni. Care… nu a fost respectat.

Fiica uneia dintre victime, o tânără de 26 de ani, este indignată și spune că ”își bat joc de noi”. ”În data de 25 Februarie 2020, mama și mătușa mea se întoarceau de la muncă, s-au angajat regulamentar în traversare pe trecerea de pietoni de lângă Hanul Moților din Mihai Viteazu. O mașină le-o acordat prioritate și băiatul ăsta, Felea Daniel Cătălin, le-o lovit și aruncat la distanță de trecerea de pietoni. Mama o decedat în drum spre spital și mătușa la 5 zile distanță. Când cerem explicații de la Poliția Rutieră din Turda, ni se spune să depunem cerere, iar Judecătoria Turda după ce că așteptăm de aproape 2 ani după un raport al Poliției, le-o mai dat termen să facă acel raport încă 9 luni. Termenul acela de 9 luni o expirat în Iulie anul curent și tot ce o făcut Poliția o fost să pună în „mișcare” acțiunea penală acum în septembrie, după o altă cerere a noastră la care trebuia să ne raspundă ceva să nu îi mai batem la cap. Poliția din Turda își bate joc de noi și de suferința noastră, efectiv”, spune pentru turdanews.net Maria Nistor, fiica uneia dintre victime și nepoata celeilalte, care au fost ucise după ce au fost spulberate pe trecerea de pietoni din Mihai Viteazu.

Foto turdanews.net

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare