Închide

Asistenta medicală de la Spitalul Municipal Turda care a fost doar la un pas de a omorî un bebeluș, dintr-o „greșeală” a fost concediată

Din județ by Actual de Cluj - nov. 02, 2022 0 156

În luna Septembrie a anului 2022, o mamă și cei doi copii ai săi, un bebeluș de doar 2 luni și o fetiță de doar doi anișori, treceau prin momente dramatice, după o intervenție la Spitalul Municipal Turda, unde, după spusele mamei, medicii i-ar fi dat bebelușului o injecție cu adrenalină, deși trebuia folosită metoda cu aerosoli.

În urma intervenției, inima copilașului s-a oprit, însă în urma intervenției de urgență a avut noroc și și-a revenit, ulterior fiind dus la Cluj-Napoca, unde este ”în afara pericolului”, conform spuselor mamei celei internate, citată de turdanews.net.

În ședința de consiliu local din data de 31 Octombrie 2022, managerul Spitalului Municipal Turda, a venit cu rezultatele anchetei, declarând că în urma incidentului, produs de o asistentă medicală din cadrul unității, s-a dispus desfacerea contractului, aceasta fiind la a doua abatere.

„Doamna asistent medical, în momentul de față, nu mai este colega noastră. Totuși, aceasta nu a fost singura măsură pe care am luat-o, prin urmare, întregul personal medical a trecut și încă trece prin cursul de comunicare și prin reprelucarea tuturor protocoalelor și procedurilor în ceea ce privește administrarea tratamentului la toate categoriile de pacienți.” – Conducerea Spitalului Turda

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare