Închide

David Popovici revine în țară împreună cu Robert Glință/ Cei doi înotători au reprezentat cu succes România la Campionatele Mondiale de la Budapesta

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 26, 2022 0 131

David Popovici revine, duminică seară, în țară împreună cu Robert Glință. Cei doi înotători au reprezentat cu succes România la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Popovici, în vârstă de doar 17 ani, a doborât recordurile la 100 și 200 metri, la juniori, și a devenit primul dublu campion din istoria țării, relatează g4Media.ro

Context

David Popovici va fi decorat ca urmare a performanțelor obținute la Campionatele Mondiale de Natație, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, potrivit comunicatului citat.

Președintele Iohannis a decis să-l decoreze și pe antrenorul Adrian Rădulescu cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive.

David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, la 100 m și 200 m liber.

De asemenea, Popovici va primi 1 milion de lei din Fondul de Rezervă al României, în urma deciziei Guvernului de a răsplăti performanța inedită a înotătorului de 17 ani.

Sportivul Robert Glinţă s-a clasat, sâmbătă, pe locul patru în proba de 50 m spate din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Budapesta și a fost foarte aproape de a obține medalia de bronz.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu