Închide

Dat afară de U Cluj, titular în Liga 1. Antrenorul revelației: „Am mare încredere în el, îl creștem, poate ajunge departe”

Sport by Catalin Suciu - aug. 12, 2019 1 1217

Universitatea Cluj a renunțat ușor la Iuliu Hațieganu, jucător crescut la Cluj care de două etape e titular în Liga 1. Poli Iași l-a luat la sugestia antrenorului Mihai Teja.

Hațiegan n-a mai fost dorit de U Cluj și a ajuns la Poli Iași unde este titular! Alături de Horșia, adus de Teja de la FCSB, Hațiegan profită de regula utilizării a doi jucători U21. „Mie îmi place foarte mult de el, are calități. Îl știu de acum cinci ani, de când juca cu Moruțan în aceeași echipă la juniorii Universității Cluj. De asta l-am și adus, am mare încredere în calitățile lui”, spune antrenorul lui Poli pentru actualdecluj.ro.

În liga a III-a Hațiegan a jucat foarte puțin, iar în Liga secundă a prins 26 de meciuri și a marcat șase goluri. Universitatea Cluj i-a arătat ușa fiindcă nu se mai încadra criteriului de vârstă la liga a II-a, unde fiecare club e obligat să titularizeze doi jucători născuți după anul 2000.

„E un copil model, foarte serios și are un caracter nemaipomenit. Eu sunt foarte mulțumit de el. I-am întins o mână, el trebuie să profite de treaba asta. Și o face. E un jucător pe care îl putem crește. Cu multă grijă, el poate ajunge departe. N-a jucat la liga a III-a, a mai jucat anul trecut. Eu am încredere în el, îmi place cum se comportă, e disciplinat și are calități. Trebuie să profite de șansa pe care o are. Eu sunt mulțumit de ce-mi arată. Nu e titular degeaba”, a adăugat Teja.

U-iștii, peste tot

Octavian Ursu, un alt jucător crescut de Universitatea Cluj, a semnat cu UTA Arad, una dintre echipele favorite la promovare. Dacă la U Cluj câștiga 1000 de euro pe lună, UTA i-a dublat salariul. Răzvan Greu și Denis Hordouan au semnat cu Farul Constanța, tot pe contracte net superioare.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Un comentariu

  1. iti dau in scris ca niciunul nu ajunge fotbalist in adevartul sens al cuvantului… ursu si greu sunt penibili de 10 ani la „U” si nimic notabil n-a ramas dupa ei, hategan e ca un trailer locul lui e fundas central.. singurul cu potential e hordouan dar ca el am mai vazut multi..

Scrie un comentariu

Articole similare