Închide

Dacian Cioloș își lansează birou virtual de europarlamentar în Cluj-Napoca cu o dezbatere cu primarul Emil Boc pe tema digitalizării administrației publice. Cine intră în birou poate primi o prăjitură adevărată, livrată doar în Cluj de consilierii eurodeputatului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 25, 2021 0 472

Biroul de Europarlamentar al lui Dacian Cioloș este deschis pentru public din aprilie 2020, însă acum se lansează oficial printr-o serie de evenimente online programate în 29 ianuarie printre care o dezbatere cu primarul Emil Boc pe tema digitalizării administrației publice. Biroul funcționează deocamdată virtual și poate fi accesat  la adresa https://my.matterport.com/show/?m=RpF5XrBnGi1  sau pe site-ul https://www.dacianciolos.eu/contact, în secțiunea dedicată biroului de la Cluj.
Prin intermediul biroului, clujenii pot adresa emailuri sau întrebări video deputatului și pot afla informații despre cei care coordonează birourile deschise de Cioloș în țară, la Teleorman și la Brașov, în afară de cel din Cluj. De asemenea, cei care găsesc bulina-surpriză, pot primi o prăjitură adevărată, livrată unde aleg ei de consilierii eurodeputatului.

„După deschiderea biroului de la Brașov, ne îndreptăm acum privirea către Cluj-Napoca și marcăm prezența noastră cu cel de-al doilea birou de europarlamentar din România, așa cum am promis în campania electorală din mai 2019. Biroul este deschis pentru public din Aprilie 2020, am tot amânat lansarea lui din motiv epidemiologic, însă acum am hotărât să marcăm într-o formă virtuală prezența lui, dacă nu se poate altfel. Nu e niciun secret că pentru mine Cluj-Napoca e un oraș de suflet și acest pas pe care-l fac acum sper să fie de ajutor clujenilor, care sunt foarte atașați sunt de valorile Uniunii Europene. Acest birou este locul unde oamenii pot discuta despre comunitatea lor și pot adresa întrebări referitoare la soluțiile pe care Parlamentul European le are pentru problemele zonei în care aceștia trăiesc. De asemenea, va fi locul în care cetățenii din Cluj pot propune proiecte pentru transformarea Uniunii Europene”, și-a motivat Dacian Cioloș demersul de a-și lansa oficial biroul virtual de europarlamentar din Cluj.

În cadrul biroul virtual lansat la Cluj sunt puse la dispoziția cetățenilor informații cu privire la activitatea birourilor eurodeputatului din țară, subiecte de actualitate de la nivel european, modalitatea de funcționare a biroului local al eurodeputatului Dacian Cioloș la Cluj-Napoca, în contextul epidemiologic actual. Deocamdată, cetățenii îi pot adresa email-uri sau pot să îi adreseze întrebări în format video, accesând bulinele corespunzătoare din biroul virtual. De asemenea, pot primi o prăjitură adevătată de la Cioloș, livrată unde aleg ei, ca o formă de celebrare a inaugurării biroului virtual din Cluj, după cum se arată pe site.

Biroul virtual al lui Cioloș va fi inaugurat oficial vineri, 29 ianuarie 2021. Atunci estre programată o dezbatere online LIVE pe tema digitalizării administrației publice, priorităților și oportunităților europene privind tranziția digitală și despre cum pot fi folosite acestea în plan local. Invitatul lui Cioloș este primarul Emil Boc. La discuție vor participa și Dragoș Tudorache, europarlamentar Renew Europe și USR-PLUS, președintele „Comitetului special pentru inteligența artificială” din cadrul Parlamentului European sau  Alina Ujupan, membră a cabinetului vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene pentru Europa pregătită pentru era digitală, Margrethe Vestager. Discuția va fi moderată de consilierul lui Dacian Cioloș, responsabil de biroul de la Cluj-Napoca, Alexandra Crăciun.

„Ne-am dorit să începem cu un eveniment care să deschidă discuția despre digitalizare. Vom vorbi despre strategia digitală a UE, care își propune să faciliteze transformări digitale pentru oameni și întreprinderi, contribuind în același timp la atingerea obiectivului său de a face o Europă neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Dezbaterea noastră încearcă să explice care sunt beneficiile concrete pentru cetățeni și cum se poate grăbi interacțiunea digitală între administrație și cetățeni / întreprinderi pentru servicii publice de înaltă calitate”, a explicat Cioloș tema aleasă pentru dezbatere.

Dezbaterea va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a deputatului european Dacian Cioloș și Biroul Online, vineri, 29 ianuarie, de la ora 17:00 Detalii: https://www.facebook.com/events/158093955878576

Dacian Cioloș este președintele Renew Europe și co-președintele USR-PLUS.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu