Închide

Curtea de Apel îl trimite pe șeful AJOFM Cluj în arest la domiciliu

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 19, 2015 0 350

Șeful AJOFM Cluj, Daniel Don, a fost plasat în arest la domiciliu de Curtea de Apel Cluj, la cinci zile după ce Tribunalul decisese ca acesta să fie trimis în arest preventiv.

Avocații angajați de Don au contestat decizia Tribunalului Cluj prin care clientul lor era plasat în arest preventiv, decizie luată sâmbătă. Curtea de Apel a analizat azi cererea și i-a dat curs, astfel că Don ajunge în arest la domiciliu, decizie care, spune avocatul lui Don Anatol Pânzaru, a fost considerată de instanță ca „cea mai drastică măsură” care poate fi luat acum, spre comparație cu instanța inferioară, care considerase că cea mai drastică astfel de măsură e arestul preventiv. „S-a admis cererea formulată de noi, Curtea de Apel a decis că cea mai drastică măsură e arestul la domiciliu”, a spus Pânzaru. Ce s-a schimbat de sâmbătă, când Tribunalul Cluj a decis arestul preventiv, și azi, când Curtea de Apel a dispus înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu? Pânzaru spune că argumentele avocaților au fost mai convingătoare decât cele ale procurorilor, dar și că între timp au fost expuse și o serie de probe administrate de procurori în acest interval. „Pe lângă argumente au fost expuse spre discuție acele probe administrate de organele de urmărire penală după judecarea propunerii de arestare”, a spus el.

Amintim, nu mai puțin de patru avocați îl reprezintă pe Don în instanță. Acesta a angajat cabinetele de avocatură Anatol Pânzaru și Stanca Gidro.

Vezi aici argumentația Tribunalului Cluj despre decizia arestării preventive:

Apărat de 4 avocați, șeful AJOFM ajunge în arest pentru presupusă corupție. Cum justifică judecătorul decizia

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare