Închide

Curtea de Apel Cluj condamnă la închisoare un polițist, un medic și un asistent medical pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 27, 2020 0 372

Curtea de Apel Cluj a condamnat la închisoare un agent de poliție, un medic și un asistent medical, pentru favorizarea infractorului și fals intelectual, după ce au recoltat, respectiv acceptat recoltarea de sânge de la o altă persoană decât cea acuzată de comiterea unei infracțiuni.

E vorba de un agent de poliție de la IPJ Maramureș pentru infracțiunea de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, condamnat la un an și 10 luni închisoare, cu suspendare, un medic de gardă aceleași fapte, la un an și șapte luni închisoare cu suspendare, și respectiv  un asistent medical, condamnat la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare, pentru aceleași fapte. Decizia este definitivă.

Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată în urmă cu un an. ”În sarcina polițistului s-a reținut faptul că, în data de 2 martie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de agent de poliție cu atribuții pe linie de poliție rutieră, în incinta unei unități medicale, împreună cu celelalte două cadre medicale inculpate, a acordat ajutor material unui suspect, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia”, au arătat procurorii. ”Suspectul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și ar fi trebuit să îi fie recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, sens în care polițistul a consimțit ca aceste probe să fie recoltate de la mama suspectului (martor în cauză) și nu de la persoana care a săvârșit fapta”.

Totodată, polițistul a atestat prin semnătura sa mențiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare