Închide

Cupa României e la Cluj! U-BT a învins-o pe Oradea în finală

SportTop News by Actual de Cluj - feb. 11, 2020 0 247

U-BT Cluj a câștigat din nou Cupa României pe teren propriu, în Sala Sporturilor Horia Demian.

Afost 68-61 pentru clujeni, care au spart ghinionul și au pus mâna pe Cupă în fața propriilor suporteri, informează u-bt.ro.

Împinși de la spate de o sală plină, baschetbaliștii clujeni au condus pe toată durata meciului. Întâi, studenții s-au desprins la 23-12, dar CSM CSU a revenit prin liberele lui Sean Barnette, 24-20. Rareș Uță a arătat că este în formă mare și a adus energie de pe banca de rezerve, contribuind prin puncte și recuperări. Ultima reușită a reprizei i-a aparținut lui Markovic, 34-29.

Odată revenită de la cabine, U-Banca Transilvania a fost extrem de motivată. „Studenții” au reușit un meci complet, pe ambele faze ale jocului. Darko Planinic a dus scroul la 52-36, apoi Kerron Johnson a marcat pentru 59-51. În actul decisiv, clujenii au găsit greu drumul spre coș și nu au marcat timp de patru minute. Donatas Tarolis a izbutit un capac de senzație, apoi Patrick Richard a zguduit panoul cu un slam-dunk, 62-49. Același Richard a înscris un nou coș de sus, spre deliciul publicului. Baschetbaliștii alb-negri nu au făcut pași greșiți și au ieșit triumfători, într-o atmosferă de vis, mai notează site-ul oficial al u-bt.

„Am obținut acest trofeu cu multă muncă și cu ajutorul unui public minunat. Am început foarte concentrați partida, voiam să obținem o diferență mai mare în primele două sferturi. Știam că Oradea va aborda partea secundă numai cu jucători străini, întrucât are doi americani naturalizați. Am jucat partea a doua foarte bine din punct de vedere defensiv. Domnul Vujosevic ne-a transmis la ședința tehnică faptul că numai apărarea poate câștiga o finală. Îi felicit pe jucători, felicit publicul pentru felul cum ne-a susținut. Galeria a fost al șaselea jucător pentru noi, vrem să ne bucurăm împreună la fiecare meci și să câștigăm tot împreună și titlul național. Titlul îi este dedicat și domnului Vujosevic, care astăzi, de exemplu, a fost la dializă până la ora 12. Vine adesea foarte obosit și depune o muncă grea. În al doilea rând, jucătorii au fost minunați. Fac sacrificii și au avut o mentalitate de învingători. Merită toate laudele!”, a spus antrenorul Mihai Silvășan.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu