Închide

Cum va arăta școala”verde” cu sală de sport cu terasă circulabilă pregătită de Primărie la Cluj cu peste 4 milioane de euro

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 11, 2019 0 1856

O licitație de peste 20,5 milioane lei a fost lansată de Primărie pentru modernizarea Colegiului Tehnic ”Ana Aslan” din Cluj-Napoca. La finalul lucrărilor urmează să se amenajeze o sală de sport parțial îngropată, cu terasă circulabilă iar întreaga unitate de învățământ urmează să devină una ”verde” și să aibă un sistem automat de management energetic . Lucrările de modernizare prin creșterea eficienței energetice a Colegiului Tehnic ”Ana Aslan” urmează să dureze 18 luni, începând de la momentul în care muncipalitatea va da ordinul de începere a lucrărilor. Licitația pentru lucrările efective a fost deja lansată și urmează să aibă loc în 25 martie. Contractul este estimat la peste 20,5 milioane lei (peste 4,3 milioane de euro) iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

sursa : Primaria Cluj

„Vom moderniza și supraetaja corpul de clădire existent și vom construi și o sală de sport nouă, cu terasă circulabilă. Sala de sport este parțial îngopată, va avea gradene și terasă circulabilă cu acces de la etajul I. De asemenea, vom moderniza toate instalațiile, vom instala panouri fotovoltaice și vom dota școala cu echipamente și cu un lift. Vom instala și un sistem de management energetic (de tip BEMS) care permite monitorizarea și controlul interactiv în timp real a întregului sistem de instalații cu posibilitatea trimiterii de alarme prin SMS, email și fax. Corpurile de iluminat vor fi de tip led și vor fi controlate și reglate prin intermediul sistemului de management energetic în funcție de prezența în spații și de nivelul de iluminare naturală. Panourile fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și cele solare pentru producerea apei calde menajere vor fi, de asemenea, integrate în instalația de management energetic”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primăria Cluj.  Primăria a accesat fonduri europene pentru proiectul de modernizare și creștere a eficienței energetice a Colegiului Tehnic ”Ana Aslan” .

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare