Închide

Cum va arăta Cetățuia?

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - iun. 27, 2019 0 745

Un număr de 14 proiecte au fost înscrise la concursul de soluții pentru amenajarea zonei Cetățuia, cel mai important punct de belvedere al Clujului. Juriul va alege un câștigtor din proiectele înscrise la acest final de săptămână, urmând ca în 1 iulie să anunțe câștigătorul.

Concursul are ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenurilor din ansamblul urban „Cetățuia” aflate în proprietatea Municipalității din Cluj-Napoca, ca început al valorizării întregului ansamblu urban.

Prin temă s-a cerut concurenților, printre altele, intervenții discrete, valorificarea potențialului natural al dealului, legături cu Parcul Etnografic și cu pădurea Hoia, dar și o soluție mecanizată pentru accesul pe deal.

DETALII: Cum va arăta Cetăţuia? S-a lansat concursul internaţional de soluţii pentru reamenajarea zonei de Belvedere a oraşului

Concursul s-a lansat oficial în 5 aprilie iar în 24 iunie a fost termenul limită pentru depunerea proiectelor. Premiul I e reprezentat de contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 1.476.149 lei, fără TVA; premiul II e de 70.000 de lei, iar premiul III e 45.000 de lei.

Juriul care va decide premianții este alcătuit din arhitecţi şi peisagişti, cu doi invitaţi din afara ţării: arh. Miriam García García (Spania), arhitecţii Köllő Miklós, Eugen Pănescu, Iulia Stanciu şi Ligia Subțirică, din România, alături de peisagiştii Diana Culescu şi Hermann Georg Gunnlaugsson (Islanda). Există şi doi membri supleanți: arh Anca Virginaș și antropolog Laura Panait.

Câştigătorul competiţiei va fi anunţat în 1 iulie 2019.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare