Închide

Cum se utilizează concentratul de proteine din zer

Actual de ClujActualitateSocial by Actual de Cluj - mai 16, 2023 0 120

Concentratul de proteine din zer, etichetat WPC pe produse, este cea mai frecvent utilizată formă de proteine în nutriția proteică. Mai mult, este probabil și cel mai utilizat supliment proteic, datorită prețului său cel mai scăzut în raport cu alte forme (izolat și hidrolizat). Prin urmare, merită să aflăm puțin mai multe despre WPC și când este cel mai bine să o consumăm, precum și în ce situații utilizarea concentratului de proteine din zer dă cele mai bune rezultate.

Cum se diferențiază concentratul de proteine din zer?

Concentratul de proteine din zer (WPC) este un tip de supliment proteic care se diferențiază în primul rând pe baza compoziției produsului. În cazul suplimentelor proteice, în mod firesc, proteina este cea care va reprezenta majoritatea compoziției. În schimb, în cazul WPC, aceasta va reprezenta aproximativ 80% din valoarea nutritivă totală. Restul compoziției este, de obicei, alcătuit din carbohidrați, grăsimi, apă și puteți găsi, de asemenea, suplimente sub formă de vitamine și/sau minerale.

Cu toate acestea, merită reținut faptul că există un număr foarte mare de suplimente proteice de tip WPC disponibile, iar multe dintre ele pot diferi în ceea ce privește compoziția. De exemplu, WPC cu o proporție mai mare de grăsimi și carbohidrați vor avea o valoare calorică mai mare. Acest lucru este excelent dacă obiectivul antrenamentului dumneavoastră este de a crește în greutate, deoarece este necesar să creați un surplus caloric în dieta dumneavoastră.

Atunci când căutați un supliment proteic adecvat de tip WPC, merită să acordați atenție ofertei magazinului ALLNURITION (https://allnutrition.ro/Concentrate_wpc-k1004.html) și a celui mai bine vândut concentrat de proteine din zer. Acesta se caracterizează prin conținutul său ridicat de proteine și este disponibil și în mai multe arome. În plus, toate acestea sunt disponibile la un raport preț/calitate atractiv, ceea ce merită remarcat.

În ce situații este cel mai bine să folosiți nutriția proteică WPC?

În principiu, nutrienții proteici funcționează bine pentru toate tipurile de diete și obiective de antrenament. Fiind principalul constructor de masă musculară, proteinele sunt esențiale atât pentru reducere, cât și pentru creșterea în greutate. Mai mult, suplimentele proteice pot fi utile și pentru pierderea în greutate, ca un fel de blocant al apetitului, deoarece mențin senzația de sațietate și, astfel, facilitează controlul „gustărilor” între mese. În ce alte situații se dovedește a fi util concentratul de proteine din zer?

Suplimentarea după antrenament – WPC atât înainte, cât și după un antrenament poate oferi beneficii măsurabile. Atunci când este utilizat ca supliment înainte de antrenament, proteinele și carbohidrații hrănesc mușchii pentru efort. Pe de altă parte, atunci când sunt consumate în timpul așa-numitei ferestre nutriționale post-antrenament, acestea permit organismului să se recupereze mai repede.

Prea puține proteine în alimentație – acesta este un motiv natural pentru a începe să folosiți suplimente și suplimente nutritive. Atunci când cererea de proteine este prea mare pentru a fi asigurată în întregime din alimente, WPC ajută la acoperirea eficientă a acestor deficiențe.

Efectuarea de schimbări în alimentație – atunci când doriți să vă schimbați și să vă diversificați obiceiurile alimentare, este adesea dificil să mențineți un nivel constant ridicat de proteine în alimentație. În acest caz, concentratul de proteine din zer va îndeplini rolul de a suplini deficiențele în anumite zile etc. Acest lucru este cu atât mai convenabil cu cât WPC poate fi adăugat la o varietate de mâncăruri și produse de patiserie.

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare