Închide

Cum s-a derulat prima ședință online din istoria Clujului. „Și a României”, a completat primarul Emil Boc

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 23, 2020 0 636

După cum a anunțat deja de ieri primarul Emil Boc, prima ședință online a Consiliului Local a avut loc la Cluj. Cu măști, cu dezinfectant la intrare, cu tehnologie și șeful de la Serviciul Informatizări în prima linie, primarul, viceprimarul și secretarul municipiului au coordonat din Sala de Sticlă lucrările ședinței din timpul pandemiei coronavirusului, clasificată de Boc ca prima din istoria Clujului de acest fel și, probabil, prima din România. Au intervenit și cetățeni. Unii s-au plâns că Primăria vrea să preia o parte din strada lor ca să ajute dezvoltatorii imobiliari din Europa să aibă accese și să poată construi. Alții, că Primăria le face voit o nedreptate și că a acceptat un raport de evaluare care nu ține cont că terenurile lor sunt ocupate cu construcții și care propune un preț de evaluare mult mai mic, ca teren neconstruibil.

„După fiecare vot, dați submit”, a recomandat vicepriamarul Dan Tarcea. Începutul ședinței a fost mai greoi. Tot s-a votat procesul verbal de ședință.

Primarul Emil Boc, secretarul municipiului Aurora Țărmure, viceprimarul Dan Tarcea s-au aflat  în Sala de Sticlă unde au loc de obicei ședințele Consiliului Local. Primii doi cu măști de protecție. Ulterior și Tarcea, cel care a prezidat ședința, și-a tras și el masca pe față. Toți au stat la distanța regulamentară în vreme de epidemie.

În sală, cu tehnologie instalată în față, a mai stat la masă Marcel Ielcean, șeful din Primărie cu informatizarea, ca să gestioneze videoconferința și votul electonic.

„Este prima ședință din istoria Clujului derulată online și prima din România. Votul se face online și sunt îndeplinite toate condițiile legate de derularea ședinței”, a sintetizat Boc. El a trecut în revistă modul în care se vor face dezbaterile și a anunțat deja că trei cetățeni s-au înscris să participe la ședință și să intervină la două puncte de pe ordinea de zi.

Boc a mai ținut să facă o informare privind situația măsurilor aplicate pe timpul pandemiei de Coronavirus. Față de ce a transmis ieri, pe Facebook, Boc a anunțat că va exista un număr de telefon special la Direcția de Asistență socială la care cei peste 65 de ani pot suna să li se ofere asistență pentru cumpărături de alimente sau medicamente, în așa fel încât să nu iasă din casă.

„Cine vrea să ajute, să o facă instituțional, prin comitetul pentru situații de urgență”, a recomandat primarul. El a mai mulțumit mai multor asociații și companii care au făcut donații sau au intervenit pentru a acorda ajutor în aceste zile.

În cadrul ședinței a intervenit video și prefectul Mircea Abrudean ca să informeze privind situația la zi. Fără să menționeze câte cazuri de coronavirus există, Abrudean a enunțat persoanele în carantină și în autoizolare, a mai spus că se primesc circa 500 de apeluri pe zi la nr de telefon disponibil pentru informații despre coronavirus și că se va aproba un plan de organizare a asistenței medicale în Cluj făcut de experți (manageri de spitale și cadre medicale de la UMF). Clujul va avea un spital dedicat privat pentru pacienții de coronavirus pe care atunci când se va impune îl va prelua. El făcea referire la Spitalul privat Polaris Medical.

După intervenția prefectului, primarul Boc a mai ținut să sfătuiască oamenii să stea acasă: „Stați acasă și salvați vieți”.

Apoi s-a intrat în ordinea de zi a ședinței din 23 martie cu 57 de proiecte (două suplimentare introduse la începutul ședinței).

Primele două puncte s-au votat electronic. La punctul 2 s-au abținut consilierii Tomoș Constantin și Dan Morar. La punctul trei, privind cadastrarea străzii Carierei, s-au anunțat intervenții de la cetățeni.

În Sala de Sticlă a intrat Iulia Ardeuș, șefa de la Patrimoniu, cu mască, pregătită să răspundă cetățenilor.

A intrat în sală și Daniela E., proprietar care locuiește în duplexuri pe strada Carierei și a spus în numele mai multor vecini că nu e de acord ca drumul lor să devină public, mai ales că o parte din el aparține oamenilor. Primăria a inițiat un proiect de hotărâre pentru cadastrarea drumului de exploatare a Carierei din cartierul Europa care aparține municipalității.

„Vineri am aflat că îl treceți din domeniul privat în public. Am văzut niște nereguli. Mai există o alee în partea de sus care e privată. Noi stăm la șase duplexuri care au în față o zonă privată de teren care e servitute de trecere. Toată strada e zonă albastră unde avem pobleme cu terenurile din pricina pânzei freatice. Am venit și acum 4 ani la Consiliul Local și am reușit să oprim atunci un proiect de blocuri din spatele duplexurilor noastre, pe Eugen Ionesco. Pânza freatică e foarte aproape de suprafață. Zidurile sunt fisurate, casele sunt deplasate. Am înregistrat toți locatarii o sesizare și ne dorim să rămână privată. Știm ce vor investitorii cu terenuri, vor să o folosească ca intrare spre proprietățile lor ca să poată construi”, a atras atenția proprietara.

Șefa de la Patrimoniu, pregătită de intervenție, mai ales că cetățenii nemulțumiți au înregistrat și o plângere oficială, a ținut să explice că proiectul „nu aduce atingere proprietăților private dispuse de-a dreapta și de-a stânga acestei străzi. Vorbim de partea de stradă post exploatare. Mai mult decât atât se face vorbire că cadastrăm porțiunea de stradă față de care n-a operat punerea în posesie. Nu am intrat pe cadastrele oamenilor. Vorbim de două drumuri de exploatare care aparțin Primăriei.”

Boc a avansat posibilitatea ca oamenii să fie confuzi și să nu înțeleagă ceea ce vrea Primăria să facă și i-a cerut expres lui Ardeuș să zică care e motivul promovării proiectului de hotărâre, „să nu existe confuzii”.

„Este o procedură strict administrativă. Drumurile de exploatare nu erau publice înainte de codul administrativ. Având în vedere că prin PUZ-uri au fost reglementate ca drumuri de circulație publică, acum acestea se pot cadastra. Așa ați putut și dumneavoastră construi deoarece prin PUZ-uri, străzile au devenit de circulație și de interes public”, a intervenit Ardeuș.

Primarul a sintetizat: „nu se schimbă nimic și acum era stradă publică”.

„O stradă trebuie să fie toată publică. Acum, jumătate e privată. Vrem să rămânem ca până acum. Casele noastre și-au înjumătățit  durata de viață. Cei care vor construi și vor intra pe strada noastră o să ne aducă numai prejudicii. Știm deja că sunt intenții imobiliare și de aceea se vrea cadastrarea”, a completat proprietara.

Boc i-a explicat că respectivele aspecte țin de Comisia tehnică de urbanism, în prima etapă. Și i-a mai spus că oricum are la dispoziție timp să ceară dezbatere publică și să intervină în cazul în care are nemulțumiri cu privire la viitoarele proiecte imobiliare în zona străzii Carierei. „Nimic fără acoperire în lege nu va fi votat”, a completat Boc.

Reprezentanta proprietarilor a ținut să spună că s-au cheltuit mulți bani cu amenajarea drumului dar și că există semne de restricții pe arteră doar pentru riverani. „Nu dorim să vină cei de pe Eugen Ioneasco cărora le-ați oprit proiectul pentru că n-au intrări pentru ambulanță și să intre de pe strada Carierei deoarece ei n-au pe unde intra acum ca să construiască”, a semnalat aceasta.

„Mai sunt alte zeci de străzi pe care le cadastrăm. Aici nu e o chestiune de urbanism. Avem obligația legală să le cadastrăm.150 de străzi sunt deja cadastrate. Sunt și drumurile de exploatare. Când s-a aprobat PUZ-ul prin care s-a permis construirea caselor dumneavoastră s-a asumat că drumul e deschis circulației publice”, a intervenit și viceprimarul Dan Tarcea.

Reprezentanta proprietarilor nemulțumiți a arătat că există neconcordanțe, că harta Primăriei nu reflectă situația reală privind ampriza străzii. Așa că primarul Boc a propus scoaterea proiectului de pe ordinea de zi până la clarificarea tuturor neclarităților. „Nu avem nimic de ascuns”, a completat Boc.

La punctul privind cadastrarea străzii Carierei urma să mai intervină video un cetățean însă el nu s-a putut conecta. A venit la finalul ședinței personal, după ce proiectul a fost amânat. Domnul Neamțu, locuitor pe Carierei a spus în numele altor 12 vecini că ei sunt de acord cu cadastrarea străzii de Primăriea și ca ea să fie publică, în domeniul public. Tarcea l-a sfătuit să înregistreze un punct de vedere scris pe această temă.

„Start vot”, a anunțat președintele de ședință, viceprimarul Dan Tarcea, iar următoarele puncte s-au votat fără probleme. De la 4, 5 (Pop Loredana n-a participat la vot) la punctul 13. La punctul 14, la care consilierii urmau să voteze tarifele de expropriere și lista cu cei expropriați pentru aproape un hectar de teren plus construcții aferente.

Ardeuș a intrat din nou în sală. Boc a spus că orice nemulțumire privind cuantumul despăgubirilor se poate soluționa, legal, doar prin apel la instanță.

A intervenit video domnul Napeu care a semnalat că deși ei dețin o proprietate pe care există o construcție de 12 metri terenul lor a fost evaluat în raportul Primăriei ca teren neconstruibil, fiind vorba de o eroare și un prejudiciu pe care evaluatorul l-a produs mai multor familii.

„La baza valorilor propuse există un raport de evaluare extern iar evaluatorului i-au fost transmise toate reglementările urbanistice. El arată în 2 locuri că a luat în considerare reglementările urbanistice ale zonei și prevederile legii 255 care îl trimite la grila notarială valabilă pe anul în care se face evaluarea. Fiind vorba despre trei UTR-uri, din care două neconstruibile și unul pentru parcaje, se ajunge la 5% din valoarea din grila notarilor. Nu suntem în situația unei erori materiale. Cum a spus și domnul primar, cine consideră sumele nejustificate se poate adresa instanței”, a arătat Ardeuș.

„Nu contestăm valoarea. Contestăm că e o greșeală să pui pe un teren cu construcție de 2 etaje de 12 metri un preț pentru teren neconstruibil. Pe un teren cu construcție se aplică evaluarea cu un coefient care e pentru teren neconstruibil”, a insistat proprietarul.

„Ne învârtim în jurul cozii și stăm în aceeași discuție. Dacă considerați că hotărârea nu respectă legea, puteți să o atacați. Evaluatorul își asumă responsabilitatea pentru prețurile propuse”, a spus Boc.

Proiectul privind acordarea de despăgubiri în cuantum de peste 500.000 de lei pentru terenurile (aproape 1 hectar) și construcțiile din zona La Terenuri pentru a face loc bazei sportive de peste 4 hectare din Mănăștur a fost votat cu 20 de voturi pentru și 5 abțineri.

Restul punctelor de pe ordinea de zi au mers șnur. S-au anuțat pentru diferite proiecte neparticipări la vot. Au fost și solicitări de învoiri pentru 3 minute, 5 minute sau câteva minute. Ulterior, la preț de câteva proiecte, consilierii care s-au învoit au revenit în videoconferință. Cei care au cerut învoiri au fost Radu Moisin, consilier PNL, viceprimarul Olah Emese sau consilierul PNL Ionică Pop.

La finalul ședinței, după votarea tuturor celor 57 de puncte, primarul Emil Boc a mulțumit tuturor celor implicați. „Nu degeaba suntem capitala inovării și am reușit să organizăm această ședință online, care poate fi un exemplu de rezolvare a problemelor administrative ale orașului”, a punctat primarul.

Ședința videoconferință s-a transmis și pe Facebook dar și pe canalul Youtube al Primăriei.

Prima ședință de consiliu local desfășurată online, prin sistem de videoconferință. Au fost alocate fonduri în valoare totală de 2.570.615 lei pentru asociații și fundații cu profil social care sprijină comunitatea noastră inclusiv în problema coronavirus.

 

La Prima ședință online a Consiliului Local s-au alocat peste 2,5 milioane lei pentru asociații care dezvoltă proiecte sociale precum policlinica fără plată, telefon antisuicid, peditel sau îngrijirea persoanelor în faze terminale. Au primit fonduri și alte 41 de asociații care prestează servicii sociale, mai ales ca acestea sunt importante în noile vremuri pentru limitarea efectelor răspândirii Coronavirus (COVID-19).
Consilierii au aprobat și desclanșarea procedurii de expropriere pentru baza La Terenuri. S-au aprobat și proiecte de 11,5 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea a două școli din oraș, Liceul Onisifor Ghibu și Școala Nicolae Iorga.

 

Ordinea de zi votată:

Nr. 1701 din 17 martie 2020

R O M Â N I A                                                       Anexă la Dispoziția nr. 1701/17.03.2020

JUDEŢUL CLUJ

MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA

– P R I M A R –

 

Proiectul ordinii de zi al ședinței ordinare 

                    a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, din data de 23 martie 2020

 

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al societății Termoficare Napoca S.A. Proiect din inițiativa primarului.
  3. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a imobilului strada Carierei și însușirea Documentației tehnice, pentru înscrierea imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
  4. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 293/2016 (privind acceptarea ofertei de donație a imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Fabricii nr. 105, identificat prin nr. cad. 319572). Proiect din inițiativa primarului.
  5. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de locațiune a Contractului de închiriere nr. 110654 din 28.03.2014, având ca obiect locuința A.N.L., situată în municipiul Cluj-Napoca, Calea Florești nr. 58B, bl. 6, apartamentul 32, încheiat cu doamna Pălimariu Oana Laura. Proiect din inițiativa primarului.
  6. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de locațiune a contractelor având ca obiect locuințe construite de către A.N.L., situate în municipiul Cluj-Napoca, str. Taberei nr. 2-Tășnad nr. 10. Proiect din inițiativa primarului.
  7. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice de primă înscriere în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a unui imobil situat în municipiul Cluj-Napoca, Parcul „Ion Luca Caragiale”. Proiect din inițiativa primarului.
  8. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice, pentru înscrierea imobilului strada Brăduțului din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
  9. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice, pentru înscrierea imobilului Aleea Peana din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
  10. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului situat în Aleea Peana nr. 16, din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
  11. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentațiilor tehnice, pentru înscrierea imobilului strada Tache Ionescu (tronsonul 1, 2 și 3) din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
  12. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice, pentru înscrierea imobilului Aleea Rășinari din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
  13. Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziția Comisiei locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor Cluj-Napoca, a terenului în suprafață de 1061 mp., cu nr. cadastral 337517, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Rahovei nr. 42, în vederea executării unei hotărâri judecătorești. Proiect din inițiativa primarului.
  14. Proiect de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local la obiectivul de investiții „Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, Zona La Terenuri, Cartier Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca”. Proiect din inițiativa primarului.
  15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei finale pentru anul 2020, pentru tinerii care au acces la locuințe construite prin A.N.L., destinate închirierii. Proiect din inițiativa primarului.
  16. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea privată și trecerea în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca a imobilului-teren în suprafață de 480 de m.p., identificat cu nr. topo 12850/5/1/3/13, 12850/6/1/3/13, 12850/7/1/3/13 și 12850/8/1/3/13 înscrise în C.F. nr. 283562 Cluj-Napoca, cu destinația de drum, aferent străzii Nichita Stănescu (tronson 1), în ampriza existentă. Proiect din inițiativa primarului.
  17. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea privată și trecerea în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca a imobilului-teren în suprafață de 467 m.p., identificat cu nr. topo 12850/5/1/3/2, 12850/6/1/3/2, 12850/7/1/3/2 și 12850/8/1/3/2 înscrise în C.F. nr. 283503 Cluj-Napoca, cu destinația de drum, aferent străzii G.V. Bibescu (tronson 1), în ampriza existentă. Proiect din inițiativa primarului.
  18. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea privată și trecerea în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca a imobilelor-terenuri în suprafață totală de 401 m.p., identificate cu nr. topo 12850/5/1/3/16, 12850/6/1/3/16, 12850/7/1/3/16 și 12850/8/1/3/6 înscrise în C.F. nr. 283566 Cluj-Napoca și nr. topo 12850/5/1/3/17, 12850/6/1/3/17, 12850/7/1/3/17, 12850/8/1/3/17, înscrise în C.F. nr. 316060 Cluj-Napoca, cu destinația de drum, aferente străzii Vasile Stoica (tronson 1), în ampriza existentă. Proiect din inițiativa primarului.
  19. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului Contractului de comodat nr. 1732 din data de 23.03.2000, încheiat cu Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Mănăștur II, având ca obiect spațiul cu altă destinație decât cea de locuință, situat în municipiul Cluj-Napoca, Calea Mănăștur nr. 9, ap. 15. Proiect din inițiativa primarului.
  20. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului Contractului de comodat nr. 2030 din data de 26.04.2000, încheiat cu Fundația Prison Fellowship România, având ca obiect spațiul cu altă destinație decât cea de locuință, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Sobarilor nr. 29. Proiect din inițiativa primarului.
  21. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației tehnice pentru înscrierea imobilului situat în strada Alexandru Vlahuță nr. 44-48 din municipiul Cluj-Napoca, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Proiect din inițiativa primarului.
  22. Proiect de hotărâre privind punerea în executare a Sentinței civile nr. 1166/2019, pronunțată de către Judecătoria Cluj-Napoca, în Dosar nr. 24888/211/2018, definitivă. Proiect din inițiativa primarului.
  23. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea privată și trecerea în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca, a imobilelor-terenuri adiacente străzii Regina Maria, identificate cu nr. cad. 335246 înscris în C.F. nr. 335246 Cluj-Napoca, nr. cad. 335939 înscris în C.F. nr. 335939 Cluj-Napoca, nr. cad. 335415 înscris în C.F. nr. 335415 Cluj-Napoca, nr. cad. 335795 înscris în C.F. nr. 335795 Cluj-Napoca și a imobilului-teren adiacent străzii Romul Ladea, identificat cu nr. cad. 311837 înscris în C.F. nr. 311837 Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
  24. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială S+P+E, str. Câmpului nr. 119; beneficiară: S.C. Dennver Comimpex S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.
  25. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială S+P+E, str. Nichita Stănescu nr. 25; beneficiari: Perde Aron și Perde Lucica. Proiect din inițiativa primarului.
  26. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială Sp+P+M, str. Bujorului nr. 8; beneficiari: Iuhoș Elisabeta și Iuhoș Martin. Proiect din inițiativa primarului.
  27. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială P+M, str. Uliului nr. 121; beneficiar: Moraru Gheorghe Ștefan. Proiect din inițiativa primarului.
  28. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Etajare și modificări corp C1 în vederea realizării unei locuințe semicolective cu două unități locative S+P+E+R – str. Henri Barbusse nr. 13; beneficiari: Feșnic Teodor și Feșnic Floarea. Proiect din inițiativa primarului.
  29. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire clădire pentru depozitare produse finite și spații pentru birouri, str. Tractoriștilor nr. 2; beneficiară: S.C. Revismed S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.
  30. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială S+P+E+M, str. Hațeg nr. 22; beneficiară: S.C. Nova Confort S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.
  31. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire locuință unifamilială S+P+M, str. Laterală nr. 6A; beneficiari: Marc Viorel și Marc Ana. Proiect din inițiativa primarului.
  32. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.D. – Construire imobil mixt S+D+P+E+2R, Calea Turzii nr. 72; beneficiară: S.C. Gela Com S.R.L. Proiect din inițiativa primarului.
  33. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. de restructurare urbană – str. Năvodari nr. 2; beneficiare: S.C. TIVTIM IMOBILIARE S.R.L. și S.C. TIV CONSTRUCT S.R.L.
  34. Proiect de hotărâre privind aprobarea P.U.Z. de restructurare urbană, str. Fabricii de Chibrituri nr. 5-11; beneficiară: S.C. NORD CONFOREST INVEST S.R.L.
  35. Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor S.C. Cluj Innovation Park S.A. din data de 30.03.2020, ora 10 (prima convocare) și, respectiv, 31.03.2020, ora 10 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.
  36. Proiect de hotărâre privind mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Societății TETAROM S.A., din data de 7.04.2020, ora 11 (prima convocare) și, respectiv, 8.04.2020, ora 11 (a doua convocare) și în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Societății TETAROM S.A., din data de 7.04.2020, ora 11:30 (prima convocare) și, respectiv, 8.04.2020, ora 11:30 (a doua convocare). Proiect din inițiativa primarului.
  37. Proiect de hotărâre privind completarea Anexei la Hotărârea nr. 440/2019 astfel cum a fost completată prin Hotărârea nr. 987/2019 privind aprobarea prețurilor practicate de către Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca pentru activitatea de „Modernizare, reparații și întreținere a străzilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier de pe poduri” de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
  38. Proiect de hotărâre privind încheierea unui act adițional la Acordul de asociere aprobat prin Hotărârea nr. 1099/2018. Proiect din inițiativa primarului.
  39. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor aferente pentru obiectivul de investiții „Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice – Liceul Onisifor Ghibu – clasele V-VIII”. Proiect din inițiativa primarului.
  40. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor aferente pentru obiectivul de investiții „Modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice – Școala Gimnazială Nicolae Iorga”. Proiect din inițiativa primarului.
  41. Proiect de hotărâre privind acordarea „diplomei de aur” și a câte unui premiu în valoare netă de câte 1000 lei, din bugetul local pe anul 2020, cuplurilor clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Proiect din inițiativa primarului.
  42. Proiect de hotărâre privind acordarea unei diplome și a unui premiu în valoare netă de 2000 lei, de la bugetul local, pe anul 2020, persoanelor care împlinesc vârsta de 100 de ani și au domiciliul în municipiul Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului.
  43. Proiect de hotărâre privind acordarea „diplomei de aur” și a unui premiu în valoare netă de câte 1000 lei, din bugetul local pe anul 2020, pentru 100 de cupluri clujene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Proiect din inițiativa primarului.
  44. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 2.215.615 lei din bugetul pe anul 2020 al Direcției de Asistență Socială și Medicală, pentru acordarea de subvenții, în conformitate cu prevederile Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială, cu modificările și completările ulterioare. Proiect din inițiativa primarului.
  45. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală pe anul 2020, pentru Fundația ”Familia Sfântă” – Policlinica fără plată, în vederea realizării proiectului ,,Cheltuieli de întreținere și funcționare Fundația Familia Sfântă”.Proiect din inițiativa primarului.
  46. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 20.000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală pe anul 2020, pentru Asociația Alianța Română de Prevenție a Suicidului, în vederea realizării proiectului ”La un apel distanță de speranță!”.Proiect din inițiativa primarului.
  47. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 55.000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală pe anul 2020, pentru Fundația Părinți din România, în vederea realizării proiectului ”PEDITEL 1791 – Sfat medical pediatric prin telefon, gratuit, nonstop. Telemedicina salvează vieți”.Proiect din inițiativa primarului.
  48. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 150.000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală pe anul 2020, pentru Asociația ”Sfântul Nectarie” Cluj – Centrul de Îngrijiri Paleative ”Sfântul Nectarie” Cluj, în vederea realizării proiectului ”Numai împreună putem alina suferința”. Proiect din inițiativa primarului.
  49. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de ordine și siguranță publică al Direcției Generale Poliția locală a municipiului Cluj-Napoca, pentru anul 2020. Proiect din inițiativa primarului.
  50. Informare privind modul de îndeplinire a hotărârilor Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, adoptate în perioada 4 iulie-24 decembrie 2019.
  51. Informare privind Plângerea prealabilă formulată de Pop Vasile, înregistrată sub nr. 87457/3 din 14.02.2020.
  52. Informare cu privire la plângerea prealabilă referitoare la revocarea în parte a Hotărârii nr. 929/19.12.2019 privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădire, începând cu anul 2020, pentru apartamentul nr. 2 din clădirea situată în Cluj-Napoca, str. Victor Babeș nr. 19.
  53. Informare privind Plângerea prealabilă formulată de către Gânj Emilian și Gânj Alexandra, înregistrată sub nr. 147273 din 9.03.2020.
  54. Informare privind Plângerea prealabilă formulată de către Rotar Florica Monica, înregistrată sub nr. 157561 din 12.03.2020.
  55. Informare privind Plângerea prealabilă formulată de doamna Melania-Maria Moldovanu, sub nr. 146448 din 9.03.2020.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.