Închide

Cum răspunde proiectul rezidențial NeoBlue pretențiilor Primăriei

AdministrațieDezvoltareRecomandarea redacțieiTop News by Luminiţa Silea - feb. 04, 2015 0 2264

Zona complexului Iulius Mall este una dintre cele mai atractive pe piața imobiliară din Cluj Napoca, fapt ce determină Primăria să fie extrem de precaută atunci când autorizează proiecte de locuințe. Ca răspuns la pretențiile municipalității, conceptul pe care societatea Neocrest Investment l-a propus în zona respectivă, va schimba complet tendința în materie de soluții imobiliare. Managerul de proiect, Marius Abrudan, afirmă că proiectul „NeoBlue”, ce cuprinde un ansamblu de locuințe cu aproximativ 300 de apartamente, este cu mult diferit de tot ce s-a realizat până în prezent în această zonă, motiv pentru care și ceilalți constructori se vor vedea siliți, pe viitor, să se alinieze trendului: „Cu acest proiect rezidențial deschidem noi perspective atât în ceea ce-i privește pe constructori, cât și în privința cumpărătorilor. Noi ne-am asumat nu doar să respectăm și să îmbunătățim cadrul natural al spațiului în care construim, ci și să oferim cele mai moderne condiții de locuit. Pot să vă spun că pentru realizarea acestui proiect am prospectat și am importat soluții tehnice din Germania și din Italia, tocmai pentru că ne-am dorit să venim cu un concept de calitate”, a informat Abrudan. Proiectul a obținut deja avizul de oportunitate din partea Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei. Urmează ca arhitecții să opereze unele modificări, în conformitate cu recomandărilor membrilor acestei Comisii.

foto in capPentru a pune cât mai bine în valoare amplasamentul de 14.000 de metri pătrați, Neocrest a ales o echipă de arhitecți profesioniști, care cunosc spațiul în profunzime: societatea Arhimar, condusă de arhitectul Claudiu Botea, care a realizat și complexul Iulius Mall. Totodată, dezvoltatorul a optat pentru indicatori urbanistici care să avantajeze întreaga zonă: „Am vrut să avem nu doar un design modern pentru blocuri, ci și să oferim condiții de înalt confort, care să includă mai multe spații verzi precum și o serie de amenajări adecvate în proximitatea lacului și a parcului de lângă Iulius Mall, având în vedere că zona estre extrem de frumoasă și de generoasă”, a explicat Abrudan. Din prezentarea făcută de arhitectul Claudiu Botea în Comisia de Urbanism a Primăriei reiese că Procentul de Ocupare a Terenului (POT) este de numai 38%, în timp ce Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) este de 2,6, adică mult sub indicatorii folosiți în cazul unor proiecte similare, din zona respectivă (în care unele au CUT de peste 3.0). Proiectul „NeoBlue” include și o serie de servicii precum sală de fitness, sală de squash, grădiniță, spații de joacă pentru copii, spălătorie auto și nu numai. Un aspect important constă în faptul că toate parcările sunt prevăzute la subsolul blocurilor, astfel încât amplasamentul să nu fie încărcat de mașini. Parcările sunt de asemenea prevăzute cu sistem automatizat de acces securizat. Toate imobilele sunt proiectate la înalte standarde de calitate, ce respectă cerințele certificării BREEAM (cladire “verde”), fapt care va constitui un avantaj major atât în utilizarea locuințelor din perspectiva eficienței energetice, precum si din perspectiva reducerii impozitării proprietății. Iluminarea ecologică și lifturile de viteză aduc un plus de valoare pentru confortul locatarilor.

Ce e inedit în proiectul NeoBlue

Acest concept imobiliar e inedit și prin faptul că multe din apartamente sunt de tip „master”, indiferent că sunt cu două sau cu trei camere, mai spune Marius Abrudan. Acest lucru înseamnă că dormitoarele sunt prevăzute cu băi proprii și cu dressing-uri, dar și cu terase generoase. Proiectul rezidențial „NeoBlue” se învecinează cu „Viva City Residence”, urmând ca ambele să aibă un drum comun, dar și un acces facil către lacul din Gherogheni și către parc: „NeoBlue se dorește o ofertă de calitate superioară, peste media pieței, la prețul pieței. Prin aceasta, ne adresăm tuturor celor care, în urma rafinării dezvoltatorilor de pe piața imobiliară locală, vor ceva mai mult de la locuința în care vor trăi o bună parte din viața lor. Priveliștea pe care o vezi pe geam, dimineața când te trezești, drumul pe care îl parcurgi spre și dinspre serviciu, precum și timpul și spațiul pe care copilul tău îl utilizează în zona locuinței trebuie să fie de o calitate și atractivitate maximă, astfel încât, în fiecare zi să te bucuri de alegerea făcută, să simți că investiția făcută în locuința ta e protejată și să îți trăiești viața la maxim!”, a adăugat Abrudan.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.