Închide

Cum explică președintele CJSU reînchiderea localurilor și sălilor de spectacole abia deschise: ”atitudinea noastră determină rata incidenței”

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 13, 2021 0 268

Subprefectul Irina Munteanu, ajuns prefect și ca urmare președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a decis ieri închiderea din nou a sălilor de spectacole, restaurantelor și barurilor în Cluj-Napoca și alte localități după ce acestea abia fuseseră deschise iar instituțiile de cultură anunțaseră deja spectacole, explică de ce a fost luată această decizie.

Irina Munteanu spune că CJSU a decis în 26 ianuarie măsuri pentru două săptămâni cu privire la prelungirea stării de alertă în Cluj-Napoca – și alte câteva localități. ”Termenul de aplicare al măsurilor dispuse a expirat la data de 8 februarie, când au fost reevaluate măsurile,  fiind adoptată HCJSU 7 din 8 februarie, cu aplicabilitate din data de 9 februarie. Acestea s-au adoptat raportat la rata de incidență din 8 februarie, când Cluj-Napoca avea o incidență de 2,97, și  doar pe o perioadă limitată, respectiv până la ieșirea din vigoare a Hotărârii de Guvern 3 din 2021, urmând ca după această dată să ne încadrăm în noul cadru legislativ”.

Măsurile dispuse ieri sunt în aplicarea unui alt act normativ de prelungire a stării de alertă, respectiv HG 35/2021, completează ea, și au ca referință rata de incidență din ziua adoptării hotărârii – ieri în Cluj-Napoca rata de infectare era de 3,49 cazuri la mia de locuitori. ”Astfel că, în temeiul legii, era necesară atât evaluarea anterioară la 14 zile, cât şi adoptarea māsurilor de relaxare până la adoptarea HG 35 / 2021 cu privire la prelungirea stării de alertă, cât şi raportarea la rata actuală a incidenție şi aplicarea noilor măsuri adoptate prin ultima hotarea a CJSU”, arată Munteanu. ”Dincolo de toate, atitudinea noastră, a tuturor, cu privire la respectarea măsurilor sanitare și grija pe care o manifestăm unii fata de altii, determină rata incidenței și implicit relaxarea unor măsuri și reluarea activităților cu care am fost obișnuiți”.

Citește și:

BREAKING La loc comanda: se închid restaurantele și sălile de spectacole în Cluj-Napoca, Florești și alte localități, rata infectării cu coronavirus depășește 3 la mie

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare