Închide

Cum contribuie Consiliul Județean în sprijinirea refugiaților ucraineni care vor ajunge la Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 02, 2022 0 195

Liderul Consiliului Județan Alin Tișe a anunțat că a dat curs solicitării reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în scopul sprijinirii refugiaților din Ucraina. 

Concret, Consiliul Județean va aloca, gratuit, mai multe spații corespunzătoare pentru trierea, consilierea, direcționarea și cazarea refugiaților, dar și pentru depozitarea și sortarea ajutoarelor.

Platforma Clujana din Piața 1 Mai, unde există mai multe hale de mari dimensiuni, va putea fi utilizată pentru depozitarea cantităților impresionante de ajutoare colectate la nivelul județului Cluj, constând în alimente, obiecte de îmbrăcăminte, articole de igienă, etc.

De asemenea, pentru trierea, consilierea, informarea și direcționarea refugiaților, Consiliul Județean a identificat un spațiu potrivit la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, respectiv pe strada Traian Vuia, nr. 216, unde funcționează Societatea Drumuri și Poduri Județene Cluj, entitate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

În același timp, pentru copiii și mamele refugiate, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va aloca mai multe spații de cazare corespunzătoare. Astfel, la Aghireșu, în cadrul Centrului de vârstnici din localitate, o clădire absolut nouă edificată din bani europeni, au fost pregătite spații de cazare pentru a primi până la 36 de copii. De asemenea, în cadrul a două case de tip familial din localitatea Apahida urmează a fi găzduiți alți 12 copii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare