UPDATE Cum arată un parc cu „scenă urbană” într-un cartier unde betoanele-s la ele acasă
ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 13, 2017 0 758

Arhitecții de la Scena Urbană au mutat ”ostilitățile” într-un cartier din Cluj unde evenimentele ajung mai greu sau se opresc la mijloc, în cinematograful Primăriei, Cinema Mărăști, un cartier care are aproximativ atâția locuitori cât comuna satelit a Clujului, Florești, cea mai mare din România.
Până acum, Scena Urbană a avut programate manifestări, printre altele, la gară, pe Cetățuie, în parcul Armătura, în grădina Botanică sau în parcul Primăverii din cartierul Mănăștur. Acum, au vrut să însuflețească unul din puținele parcuri-locuri de joacă din Mărăști în cadrul Serilor de Vară, ajunse la a VII-a ediție, manifestare inițiată și sustinută de Primărie în luna august când în oraș sunt mai puține evenimente.
Arhitecta Daniela Maier, coordonatoarea Scenei Urbane a lăudat publicul din cartierul Mărăști pentru felul în care a primit artiștii și i-a acompaniat pe durata spectacolului. „Am avut emoții, ca de fiecare dată într-un spațiu nou. Atmosfera a fost foarte caldă. Oameni de toate vârstele, locuitori ai zonei sau veniți special pentru eveniment au fredonat împreună cu artiștii melodiile cunoscute. Imaginea zonei ne-a amintit perioadele în care aceste melodii erau bucurii trăite împreună cu famillile și prietenii. Ne-au confirmat acest detaliu cei care ne-au căutat după spectacol pentru a ne mulțumi”, a mărturisit Daniela Maier.
Parcul de pe strada Dâmboviţei a fost arhiplin sâmbătă seara când a fost programată o reprezentație de cântece de altă dată.
Cam așa:
Copacul, De-ar fi să vii, De-ai fi tu salcie la mal, Marea cântă, Ciobănaș cu 300 de oi, Sara pe dea, Ana zorile se varsă sau Make you feel my love, Someone like you au fost doar o parte din amintirile pe care Fang Shuang (solist vocal la Opera Comică pentru Copii, cunoscut publicului larg prin participarea la faza finală a concursului Românii au Talent, ediția 2017) le-a evocat riveranilor din cartierul Mărăști.
Alături de el, pe scenă a urcat şi Paula Coteț, o solistă de 15 ani ce studiază muzica la Colegiul de Arte din Baia Mare. Paula Coteț este câstigătoare a mai multor concursuri naționale și internaționale de muzică clasică, ușoară și romanțe. Spectacolul a fost susținut coregrafic de balerinii: Sebastian Vlad, Ioana Cristina Tokes, Gollner Delia, Har Liviu Mihai, Antonia Indrei (Coregrafia : Sebastian Vlad, coordonator prof. Livia Guna, Acompaniază: formația A.T.A.C., Dirijor: Vlad Eniu, Regia artistică: Ina Hudea)
Vezi și: