Închide

Cum arată frica? Instalație inedită făcută de clujeni la festivalul luminii, Lights On, care începe vineri

ActualitateAdministrațieFestival by Actual de Cluj - nov. 26, 2020 0 510

Clujenii vor prezenta o instalație inedită la ediția din 2020 a Festivalului Lights On de anul acesta, instalația Cerebrum, realizată pe baza unor radiografii cerebrale și care redă prin animații, emoții din creierul uman – nostalgia, trezitul, uimirea și frica.
„Trei ani s-a lucrat la Cerebrum. Trei ani. Șapte echipe tehnice care s-au uitat la propunerea The 6th-Sense Interiors, au strâmbat din nas, au cerut clarificări, le-au primit, s-au gândit și răzgândit și pe când să începem treaba au renunțat. E mult, mult efort, multă planificare în spatele proiectului, multe frustrări și imposibilități. Apoi a venit Adi Balan și Andrei Brumboiu și lucrurile au fost deblocate. Mulțumesc tuturor pentru orele de lucru și soluțiile oferite. Medicul neurolog Bogdan Florea, fondatorul telemedicinii în epilepsie în România, ne-a furnizat radiografiile cerebrale pe baza cărora au fost construite circuitele electrice ale instalației. Creierul redă fidel emoții umane generate de stimuli precum auzul, văzul, trezirea sau mirosul sub forma unor jocuri de lumină.
Are, deci, un puternic caracter educațional. Ne bucurăm că putem să-l prezentăm în 2020″, a vorbit Andi Daiszler, organizator al Festivalului, despre instația care se va regăsi pe strada Kogălniceanu, în zona ansamblului statuar Școala Ardeleană.
Instalația interactivă Cerebrum redă prin animații, atunci când o persoană se apropie de unul dintre cele patru brațe ale sale, patru stări: nostalgia, trezitul, uimirea și frica.
Instalația botezată Cerebrum e semnată de  6th Sense Interiors și realizată de Asociația Daisler și Adi Bălan. Festivalul Lights On va începe în 27 noimebrie și va ține până în 6 decembrie, timp în care clujenii sunt chemați (cu respectarea măsurilor de distanțare și a orarului din starea de alertă pe timp de noapte) să descopere mai multe instalații de lumină montate în centrul Clujului.

Detalii:

Începe festivalul dedicat instalațiilor de lumină, Lights On, în Cluj. Se întoarce luna și vine omul albastru care respiră la o ediție de pandemie

sursa foto: Lights On Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu