Închide

Cum arată camera din închisoarea de la Cluj unde e încarcerată fosta ministră Ridzi

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 04, 2015 1 2416

După ce fostul ministru Monica Iacob Ridzi s-a plâns de condițiile din închisoarea de la Cluj, Administrația Națională a Penitenciarelor publică azi două fotografii despre care spune că reprezintă celula acesteia.

Condițiile sunt chiar bune: camera are doar două paturi, mochetă și televizor, ba chiar și un fotoliu – și propria baie, unde se poate observa și o cabină de duș.

Iată fotografiile:

ridzi penitenciar 1 ridzi penitenciar 2

Amindim, după două săptămâni în care a fost încarcerată în penitenciarul Gherla – secția exterioară Cluj-Napoca, fostul ministru Monica Iacob Ridzi, acum transferată într-un penitenciar-spital, publică într-o scrisoare deschisă condițiile de detenție și face apel la ministrul Justiției să viziteze penitenciarele, ca să vadă condițiile în care sunt încarcerați deținuți.

“Sunt două săptămâni de când sunt în Penitenciar dintr-o gravă eroare judiciară, două săptămâni de chin, de umilință, de durere, de suferința”, își începe Ridzi scrisoarea deschisă, pe blogul său. “Două săptămâni în care m-am simțit tot mai rău, două săptămâni în care medicul Penitenciarului a€“ o doamnă căreia nu am ce să-i reproșez a€ văzând cât îmi este de rău, a făcut eforturi să mă trimită la un spital pentru investigații ce îmi sunt urgente și necesare având în vedere bolile grave de care sufăr”.

Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, în urmă cu două săptămâni, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind fapte ce au avut loc în 2009, e vorba de manifestările organizate de Ziua Tineretului în mai 2009. Fosta sa consilieră, Ioana Vârsta, a fost condamnată și ea la cinci ani de închisoare.

Citește și:

Cum se apără Administrația Penitenciarelor după ce Ridzi s-a plâns de condiții: a primit chiar două pături și o pilotă

Ridzi, despre condițiile din penitenciarul de la Cluj, către ministru: “să mergeți personal în penitenciare și să vedeți condițiile în care sunt ținuți deținuții”

Un comentariu

Scrie un comentariu