Închide

Cum a păcălit statul de o jumătate de milion de lei. Procurorii i-au percheziționat casa, acum riscă închisoarea

ActualitateRecomandarea redacției by Actual de Cluj - mai 16, 2014 0 230

Descinderi masive cu mascați într-un dosar cu prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei: 11 case și sedii de firmă au fost percheziționate marți în Cluj și Sibiu.

Perchezițiile au fost coordonate deprocurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – casele unui bărbat de 51 de ani din Sibiu și sediile sociale ale 9 firme. Polițiștii explică cum proceda cel pe care îl acuză de evaziune fiscală: în perioada 2012- 2014, bărbatul ar fi constituit mai multe circuite interne şi intracomunitare fictive de mărfuri şi prestări servicii între societăţile pe care le administra, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului. Totodată, acesta ar fi rambursat ilegal TVA în valoare de peste 500.000 lei, în urma derulării unor tranzacţii cu piese auto, produse publicitare şi alimentare.

mascati

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente contabile şi unităţi de stocare a datelor în sistem informatic. De asemenea, au fost ridicaţi circa 94.000 lei, despre care există suspiciunea că provin din săvârşirea unor fapte de natură penală.
În cauză, poliţiştii efectuează cercetări faţă de bărbatul de 51 de ani din Sibiu sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de „evaziune fiscală”, fapte prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Prejudiciul prezumtiv cauzat bugetului consolidat al statului este de peste  500.000 de lei, urmând ca valoarea acestuia să fie stabilita în concret după verificarea documentelor de evidenţă contabilă ridicate cu ocazia perchezitiilor domiciliare, spun polițiștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu