Închide

Cum a fost salvată primărița din Gherla la Revoluția din 1989, amintiri dramatice, cu urme pe viață

Din județIstorie by Actual de Cluj - dec. 23, 2020 1 458

Pentru prima dată după 31 de ani, fosta primăriță din ultimii ani ai comunismului a vorbit despre ce s-a întâmplat la Gherla în zilele fierbinți ale revoluției. „Am făcut acest lucru pentru a restabili niște adevăruri, întrucât de-a lungul timpului, unii au denaturat faptele”, spune Minerva Zamfir. Nu i-a fost ușor să retrăiască acele momente, care și-au lăsat o amprentă dureroasă asupra existenței sale.

Minerva Zamfir, acum în vârstă de 73 de ani, originară din Turda, a ajuns la Gherla pentru prima dată în 1978, ca secretar cu propaganda. A colaborat cu primarul de la acea vreme, Andrei Cristea, apoi cu Nicolae Preda. Din 1981 a preluat funcția supremă a orașului și a rămas în biroul cu balcon din centrul orașului până în decembrie 1989.

Anii în care a condus orașul cu o mână forte au lăsat urme vizibile și azi. Minerva Zamfir spune că s-a implicat pentru ca oamenii să o ducă mai bine, să fie locuri de muncă, să aibă condiții și că nu de puține ori, a înroșit telefoanele la București sau la Cluj, cu petiții care au ajuns chiar la Nicolae Ceaușescu, pentru a rezolva diverse probleme. Puțină lume știe că azi un parc din oraș îi poartă numele, Minerva.

Citește relatarea pe gherlainfo.ro.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare