Închide

Păpușă în port tradițional de la Sic, în expoziție de Artă Vie la Budapesta. A fost aleasă din 100 de lucrări din Transilvania

Din județ by Actual de Cluj - ian. 14, 2021 0 76

În urmă cu patru ani, când în municipiul Gherla a luat fiinţă Asociaţia artiştilor populari, puţini s-au gândit la afirmarea membrilor şi pe plan internaţional. Chiar dacă începutul a fost timid, încet-încet lucrările realizate de membrii asociaţiei s-au bucurat de aprecieri, nu doar în localitate, în cadrul tradiţionalelor târguri şi concursuri naţionale, dar şi peste hotare.

O astfel de reprezentantă a artei populare din zona Gherla este Juhos Kis Erzsébet. O creație personală a acesteia, o păpușă în port tadițional popular din Sic, care simbolizează pregătirea pentru botez, a fost selectată la expoziţia internaţională „Arta populară vie”, organizată la Budapesta, în Ungaria. La evenimentul cultural au fost înscriși numeroși participanţi din mai multe ţări ale Europei.

Păpușa a fost aleasă între cele 97 de lucrări selecţionate din Transilvania. Lucrările au fost sortate în cadrul a 25 de secţiuni, notează gherlainfo.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu