Închide

Cum a ajuns să coste o proprietate dărăpănată 700.000 euro în cea mai scumpă piață imobiliară din țară. ”E un preț exorbitant”

EconomieTop News by Mihai Prodan - mai 10, 2021 0 526

O proprietate dărăpănată e scoasă la vânzare în cea mai scumpă piață imobiliară din țară cu prețul exorbitant de 700.000 de euro deși trebuie demolată – iar expresia care caracterizează prețul aparține chiar agentului imobiliar care intermediază tranzacția.

O locuință dărăpănată cu un singur nivel din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca a fost scoasă la vânzare la prețul ”exorbitant” de 700.000 de euro – un preț enorm. Cum s-a ajuns aici? Am vorbit cu agentul imobiliar care reprezintă proprietara.

Markos Mozes e agent imobiliar și reprezintă proprietara locuinței. ”Acest preț e cerut din cauză că există un imobil lângă această proprietate, pe pe Albini 17, și imobilul de lângă ar fi tot cu potențial în idea în care dacă cineva cumpără ambele imobile se poate construi un bloc cu patru etaje”, spune el. ”Evident, prețul exorbitant nu eu l-am gândit. Sunt mai mulți proprietari, eu degeaba am vrut să negociez.  Lângă proprietate e Cut and crust, care e de vânzare, dar acolo actele nu sunt în totalitate în regulă. Dar dacă vine un dezvoltator imobiliar cu potențial financiar nu e problemă”.

Dacă cineva cumpără ambele parcele – între care una costă 700.000 euro – pe acestea două poate fi ridicat un bloc de locuințe cu parter și patru etaje – sau, altfel, pe această proprietate poate fi ridicat un duplex. Oferta e pe piață din decembrie anul trecut, fără ca până acum să fi trezit interesul cumpărătorilor.

Clădirea are trei camere, cu o suprafață utilă de 130 metri pătrați, pe un teren de 559 metri pătrați, și a fost construită în 1950. Prețul pe metrul pătrat – 5.385 euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare