Închide

Cu Leșe, muzeul Goga de la Ciucea a atras peste 500 de vizitatori la Noaptea Muzeelor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 14, 2021 0 107

Peste 526 de persoane au vizitat Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” din Ciucea. Anul acesta, consilierii județeni semnalau că muzeul a fost lăsat de Consiliul Județean în paragină, deși a reușit să îl câștige în instață, după ce fusese revendicat.

Pentru ediția din 2021 a Nopții Muzeelor, unitatea muzeală a pregătit o expoziție dedicată prieteniei dintre Octavian Goga și Ady Endre, „doi dintre cei mai reprezentativi exponenți ai unor mari culturi”, după cum au transmis reprezentanții muzeului.

Muzeul a putut fi vizitat între orele 12:00 și  22:30. Seara a fost încheiată cu un concert extraordinar intitulat ,,Reîntoarcerea la Tradiții”, susținut de cunoscutul interpret de muzică tradițională, Grigore Leșe, împreună cu Orchestra ,,Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Muzeul a fost accesat de 526 de vizitatori pe parcusul zilei de 12 iunie, după cum a anunțat Consiliului Județean Cluj.

Per total, în Cluj-Napoca, au participat la expozițiile și evenimentele pregătite de 10 muzee din oraș, peste 14.000 de vizitatori.

Anul acesta, un consilier județean a cerut explicații conducerii județului cu privire la planurile pe care le are cu muzeul Goga din Ciucea, lăsat efectiv în paragină, chiar dacă s-au câștigat procesele de revendicare a clădirii de luni bune. Oficialii Consiliului Județean Cluj au recunoscut că muzeul nu e într-o stare așa cum și-o doresc dar au promis că măcar o minimă cosmetizare a spațiului ar putea fi realizată în 2021, având în vedere că s-au câștigat procesele, însă resursele bugetare sunt limitate.

Detalii:

Muzeului Goga de la Ciucea lăsat în paragină de Consiliul Județean, chiar dacă a câștigat procesele de revendicare de un an de zile

Nici un comentariu

Scrie un comentariu