Închide

VIDEO Cu capul în nori la propriu! Cum a fost la nunțile nebunești din aer în Capitala Europeană a Tineretului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 18, 2015 0 1086

Nunțile s-au ținut astăzi la sol dar și în aer în Parcul Central din oraș. 8 căsătorii au fost oficiate de edilul Emil Boc la înălțime, pe platforma Dinner in the Sky, unde urmează o petrecere în aer , dar și o zi de duminică în care clujenii pot servi masa la 50 de metri altitudine.
Parcul Central e presărat cu alaiuri de oameni dichisiți care stau în jurul unor mirese în rochii albe,toropite de caldură. 42 de grade. În foișorul pitit la umbră s-a spus „DA” pe bandă rulantă. Primarul s-a retras pe terasa de la intrarea în Casino. Așteaptă nunta cu numărul opt. Nunta din cer.

20150718_141815

În soare, în fața cazinoului, o masă cu acoperiș alături de un covor roșu și de o macara uriașă făcea cu ochiul ultimului alai de nuntași și celui de-al optulea cuplu de miri care a acceptat provocarea Day 15, proiectul major al Capitalei Europene a Tineretului de la Cluj. “Hai că nu e așa rău. Completezi formularul de consimțământ, apoi te așezi la masă. E și șampanie și te ridică lin”, e avertismentul de dinainte de a participa la o nuntă la 50 de metri deasupra Parcului Central. Ne așezăm la masă, suntem asigurați în scaune, alături de invitații mirilor. Alexandra Violin din fosta trupă Amadeus e deja în mijlocul mesei, cu vioara. Apare primarul, apoi mirii. Ni se face instructajul. „Obiectele personale spre interiorul mesei. Cui i se face rău sau are orice fel de senzație de disconfort, ridică mâna și face semne”. Toată lumea în afară de cuplul de miri e cu telefonul, aparatul foto sau camera la vedere. Scaunele se pot lăsa și pe spate. Au o mică manetă pentru curajoși. Și se și rotesc. Amănunt, tot pentru cei îndrăzneți.

Până să ne desmeticim vedem Hotelul Belvedere la nivel cu noi, poate și mai jos. Aruncăm coada ochiului către parc. UAUUU. “Mai bine către miri, eu nu mă pot uita în jos”, concluzionează un invitat. Se aplaudă. Primarul oficiază căsătoria și se aplaudă din nou. Mirii sunt bucuroși. Invitații nu se satură să îi tragă în cadru. Trei drone ne ajung la 50 de metri deasupra parcului. Selfie cu drona, însă nimeni nu e destul de curajos să se rotească cu scaunul ca să scoată un cadru și “mai în aer”. Chiar și așa am marcat o premieră.  Noi că am participat ca invitația la o nuntă a unor oameni pe care nu i-am cunoscut înainte. Primarul pentru că a devenit singurul din lume care a oficiat cununii civile la înălțime, iar mirii că au spus DA în aer.

11770175_896364413769744_530446753_o

Alexandra Violin începe să-și arcuiască vioara. Mirii încept să danseze și masa se lasă lin către parc. “N-am crezut că o să dansez la 50 de metri în aer la nunta mea”, a mărturisit Luciano Paresato, unul dintre mirii care au spus Da, Si, Și deasupra parcului central. “Suntem obișnuiți cu un ring mai mare, să ne desfășurăm. Dar ne-am descurcat”, a completat mireasa sa, Roxana. O nuntă în cer de care să povestească copiilor și nepoților. Până să ne dezmeticim că am fost cu adevărat la o nuntă în cer, am aterizat în fața cazinoului sub privirile curioase ale clujenilor din parc.

11750895_896364370436415_886041955_o

Alte șapte cupluri au spus „DA” tot la masa din aer pe care echipa „Dinner in the Sky” a pus-o la dispoziția Clujului pentru evenimentele din luna iulie a Day 15, proiectul strategic al Capitalei Europene a Tineretului. Deseară va mai avea loc o petrecere, iar mâine se va putea lua masa deasupra Parcului Central.

Dinner in the Sky (DITS) este unul dintre cele mai neobișnuite și fără îndoilală exclusiviste locuri în care poți servi masa. Se practică în cele mai mari orașe din lume, de la New York, la Londra, Dubai sau Tokio. În total în 52 de tări, printre care și la noi.

La #cluj se fac nunti in cer:) 8 cupluri au spus „DA” la 50 de metri deasupra solului sau, daca vreti, la 50 de metri mai aproape de soare. http://bit.ly/1gGGQvH

Posted by Actual de Cluj on Saturday, July 18, 2015

 

În 19 iulie, după nunta și petrecerea deasupra parcului central, clujenii, companiile sau vizitatorii sunt invitați să ia parte la o masă gourmet într-un cadru cu totul inedit, la 50 de metri înălțime, pe platforma DITS. Însă contracost, pentru o cauză. Prețurile sunt mult mai mic decât cele practicate de organizatori.
Vor fi organizate 8 ridicări cu platforma “Dinner in the Sky”, contra cost.

Cei interesați vor putea alege dintre trei tipuri de experiențe:
Breakfast in the Sky– mic-dejun la înălțime, cu o durată de 30 de minute – 69 euro (2 urcări)
Lunch in the Sky– prânz la înălțime, cu o durată de 45 de minute – 79 euro (2 urcări)
Dinner in the Sky– cină la înălțime, cu o durată de o oră și acompaniementul muzical live al Alexandrei Violin – 99 de euro (4 urcări)
„O parte din veniturile astfel colectate va fi acordată de Federația SHARE Cluj-Napoca sub formă de burse, pentru 10 elevi și studenți. În acest sens se va organiza un concurs cu metodologie clară și o comisie de selecție formată din persoane din mediul preuniversitar, universitar și cel non-formal”, au anunțat organizatorii.
Ediția din luna iulie a proiectului strategic Day 15 va fi intitulată Share de Sky și are ca scop promovarea Capitalei Europene a Tineretului 2015 în țară și în afara României și implicarea comunității locale în cauzele pe care echipa Cluj 2015 le susține prin proiectul Day 15 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare