În omilia sa, citită în faţa a aproximativ 8.000 de persoane în cea mai mare biserică a creştinătăţii, Francisc a vorbit despre amărăciunea, dezamăgirea şi deziluzia pe care mulţi le simt în prezent, transmite News.ro.

„Ne putem simţi neajutoraţi şi descurajaţi în faţa puterii răului, a conflictelor care sfâşie relaţiile, a atitudinilor de calcul şi indiferenţă care par să prevaleze în societate, a cancerului corupţiei, a răspândirii nedreptăţii, a rafalelor îngheţate ale războiului”, a spus Sfântul Părinte.

Papa Francisc a făcut apel la încetarea tuturor războaielor şi, la fel cum face de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, el s-a referit în mod repetat la Ucraina şi la poporul său ca fiind „martirizaţi”.

Chiar şi atunci când oamenii simt că izvorul speranţei a secat, este important să nu rămână îngheţaţi într-un sentiment de înfrângere, ci să caute o „înviere interioară” cu ajutorul lui Dumnezeu, a transmis suveranul pontif, citindu-şi omilia cu o voce puternică şi încrezătoare.

Papa Francisc încheie duminică celebrările din Săptămâna Sfântă prezidând o slujbă în ziua de Paşte în Piaţa Sfântul Petru şi apoi va rosti binecuvântarea şi mesajul său bianual „Urbi et Orbi” (către oraş şi către lume) de la balconul central extern al Bazilicii Sfântul Petru.

Paştele este cea mai importantă zi din calendarul liturgic creştin, celebrând ziua în care Biblia spune că Isus a înviat din morţi.

Papa Francisc părea să se simtă bine în timpul Vigiliei Pascale, când a botezat opt adulţi convertiţi la catolicism.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, nu a participat la slujba în aer liber din Vinerea Mare, din cauza temperaturilor neobişnuit de scăzute de la Roma. Medicii săi i-au recomandat prudenţă după ce săptămâna trecută a fost spitalizat din cauza unei bronşite.

Sâmbătă, după ce a început slujba în partea din spate a bisericii, cu aprinderea tradiţională a unei lumânări pascale mari, el a fost adus într-un scaun cu rotile în faţă pentru a prezida slujba.

FOTO: sfințirea bucatelor de Paștele Catolic în Piața Unirii din Cluj/sursă Facebook/Csoma Botond