Închide

Costel Corduneanu, trofeu într-un dosar-fiasco. Condamnare de râsul lumii la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 31, 2020 0 810

Cunoscutul lider interlop ieşean Costel Corduneanu, trofeu într-un dosar-fiasco al Justiţiei române, pentru care s-au cheltuit din banii dumneavoastră peste 2 milioane de lei.

Praf şi pulbere s-a ales ieri, la Cluj, de dosarul etalon al DIICOT împotriva crimei organizate din Iaşi. Majoritatea membrilor clanului Corduneanu au scăpat definitiv de acuzaţiile penale, fie prin achitare, fie prin prescripţie. Doar 3 dintre cei 27 de inculpaţi au fost condamnaţi definitiv, printre aceştia aflânduse şi Costel Corduneanu, cel mai mare dintre fraţi. Prezentat de DIICOT ca un lider al lumii interlope române, extrem de influent şi de temut, Costel a fost condamnat pentru o banalitate: a spionat laptopul fostei soţii, pe care o bănuia de activităţii imorale. Ieri, el a râs în nas poliţiştilor, mergând să se predea înainte chiar ca mandatul de executare să vină de la instanţă. Până la Crăciun, Costel poate fi înapoi acasă, el executând deja aproape jumătate din pedeapsă, cât a stat în arest. Sentinţa de ieri vine la capătul unui proces care s-a întins pe un deceniu, iar motivarea va trebui, probabil, inclusă în programa Institutului Naţional al Magistraturii, la capitolul „AŞA NU“.

Cel mai amplu proces împotriva unei reţele de crimă organizată din Europa a avut loc, acum aproximativ trei decenii, în Italia. Atunci, italienii au construit o închisoare specială pentru mafioţii din Cosa Nostra, 475 dintre ei fiind inculpaţi şi 338 condamnaţi la un total de 2.665 de ani de închisoare. Acel „maxi-proces“, cum este el cunoscut astăzi, a durat aproximativ şase ani, din 1986 până în 1992, şi a pus capăt perioadei de glorie a celebrului sindicat de crimă organizată Cosa Nostra. Ieri, Cluj, după un deceniu de procese şi mai mult de atât de la descinderi făcute cu elicopterele, justiţia românească a pus punct unui simulacru de „maxi-proces“ românesc, la finele căruia cei mai periculoşi interlopi din Moldova ar fi trebuit să fie pedepsiţi.

Citește articolul pe Ziarul de Iași

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare