Închide

Dezvoltarea pe Valea Fânațelor, în nordul Clujului, pusă pe pauză. Rețelele se extind din 2021 încolo

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 31, 2020 2 2318

Oamenii de pe Valea Fânațelor sunt supărați și pe primarul Emil Boc și pe șeful Consiliului Județean Alin Tișe pentru că îi duc cu vorba că se vor ocupa și de dezvolatrea acestei zone. „Compania de Apă a Clujului dă vina pe Primărie, Primăria pe Compania de Apă, Compania de Apă pe Consiliul Județean”; așa explică oamenii întârzierile de 6 ani din proiectul de extindere a rețelelor de apă și canalizare în nordul orașului, în zona Valea Fânațelor. Oficialii Companiei de Apă Someș au estimat că termenul pentru începerea lucrărilor este finalul lui 2020, însă recunosc că ele nu vor fi respectate și că proiectul va avea întârzieri, fără să precizeze de ce ordin sunt acestea, luni sau ani.

„Zona Valea Fânațelor a fost introdusă în intravilan în 2008 (cartierul Măgura), pe fondurile proprietarilor în cuantum de 100% s-a extins rețeaua de electricitate și s-a realizat un PUZ aprobat pe o suprafață de 63 de hectare în 2009. De atunci nu s-au putut continua și investițiile mai multor vecini sunt blocate din cauză că domnii de la Compania de Apă a Clujului dau vina pe cei din Primărie, care la rândul lor dau vina pe Consiliul Județean care din păcate are alte preocupări”, au semnalat alți riverani din zona Valea Fânațelor.

Oamenii de acolo s-au plâns că cei de la Compania de Apă Someș au ținut pe loc dezvoltarea zonei și nu au demarat proiectul de extindere al rețelelor de apă și canalizare din zona respectivă, proiect pentru care există o finanțare europeană aprobată încă de acum 6 ani.

Detalii: Oamenii de pe Valea Fânațelor: Compania de Apă ține pe loc dezvoltarea Clujului

Într-un alt răspuns semnat de conducerea Companiei, directorii Călin Neamțu și Mihai Iacob spun că lucrările de extindere au ca termen trimestrul IV din acest an, însă recunosc că respectivul termen nu e unul realist și mai spun că lucrările respective vor avea întrâzieri.

Conducerea Companiei mai spune că s-a ajuns în această situație din pricina Primăriei, care n-a avut terenuri publice care să fie puse la dispoziție pentru amenajarea unor rezervoare și stații de pompare necesare lucrărilor de extindere. În acest context este nevoie de identificarea unor proprietăți potrivite și de exproprierea terenurilor care trebuie făcută de Consiliul Județean, mai spun cei doi directori. Deocamdată, terenurile nu au fost identificate, nici nu se știe exact ce fonduri s-au prevăzut pentru exproprierea lor sau dacă există bani disponibili în bugetul pe anul acesta, sau toată chestiunea se amână pe 2021.

2 comentarii

  1. Consiliul Judetean Cluj ar trebui sa faca verificari si o ancheta pentru a elucida aceasta veche problema. Cum e posibil ca in Municipiul Cluj-Napoca , statul, sa nu fie in stare in 6 ani de zile sa execute o extindere a retelei de apa – canalizare cand in vecinatate, Cartierul Voronet a efectuat extindere retea, canalizare, pompe, bazine, asfaltari, trotuare din bani si fonduri private. Aici care ar fi cauza pentru a nu fi executate lucrarile ? Pentru ca sunt fonduri de la Uniunea Europeana si nu se pot face ”magarii” ? Se asteapta expirarea termenului pentru a fi ulterior necesare fonduri private ?

  2. Oras de 5 pubele de gunoi nu stele …. jeguri de politicieni si directori corupți care nu misca un deget fara sa primeasca șpagă… nu va intereseaza ca xel sarac se chinuie toata viata daca nu aveti voi interes

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.