Închide

Contracte prin PNRR de 700 de milioane de lei pentru reparații rapide pe Calea Ferată : Selina și ZUE (Polonia) repară 140 de kilometri de șină în vest-ul țării

Economie by Actual de Cluj - dec. 08, 2022 0 207

CFR Infrastructură și o asociere condusă de constructorul bihorean Selina au semnat 45 de contracte cu o valoare de 700 de milioane de lei pentru reparații rapide tip quick wins pe 140 de kilometri de cale ferată pe rețeaua feroviară din vest-ul țării. Sunt contracte finanțate prin PNRR care vor permite ridicare restricțiilor de viteză și restabilirea parametrilor liniei : 120 km/h. viteză pentru trenurile de călători. Asocierea este formată din Selina (Drum Asfalt) în calitate de lider și ZUE (Polonia) o asociere care a câștigat mai multe contracte cu CFR pentru reparații finanțate prin PNRR. Pentru transportul feroviar, Ministerul Transporturilor trebuie să semneze până la sfârșitul anului 50 % din valoarea contractelor, conform bornei din PNRR. Din cele opt mari contracte pentru modernizare/electrificare pe Magistralele Caransebeș-Timișoara-Arad (M 100) respectiv Cluj-Oradea, CFR Infrastructură a semnat deja șase contracte, iar în ultimele zile două contracte de aprox. 200 de milioane de Euro pentru reparații tip quick wins.

Selina și ZUE au termen de 24 de luni pentru reparațiile rapide pe liniile Apahida-Baia Mare (27 loturi), Războieni-Episcopia Bihor (17 loturi) și Arad-Oradea (2 loturi), arată economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare