Închide

Contract pentru încă o porțiune din Autostrada Transilvania în Cluj, 100 de milioane de euro pentru 13 kilometri

Administrație by Actual de Cluj - sept. 07, 2020 0 438

A fost semnat încă un contract pentru o bucată din Autostrada Transilvania, care ar trebui să lege Clujul de Occident și cea care se construiește de 15 ani – de data aceasta pentru subsecțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău.

Compania Națională de Autostrăzi a anunțat că a semnat sâmbătă contractul de proiectare și execuție a subsecțiunii 3B5, Nușfalău – Suplacu de Barcău, din secțiunea 3B, Mihăiești – Suplacu de Barcău. Contractul are o valoare de 384 milioane de lei fără TVA, adică o sută de milioane de euro, și a fost semnat cu Nurol Insaat Ve Ticaret A.S. Tronsonul are o lungime de 13,54 kilometri, ceea ce înseamnă un cost pe kilometru, în medie, de 7,4 milioane de euro. Banii vin din fonduri europene nerambursabile, precizează CNAIR. Durata contractului este de 24 luni, dintre care șase luni este perioada de proiectare, iar restul – cea de execuție a lucrărilor.

Secțiunea 3B se situează pe teritoriul județelor Cluj și Sălaj, între localitățile Topa Mică din comuna Sânpaul, județul Cluj și Marca, județul Sălaj. Contractul include șapte pasaje peste autostradă, șase poduri, o parcare, o bretea de întoarcere și o variantă de circulație pe DN1H în Sălaj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare