Închide

Continuă să crească rata de infectare cu coronavirus la Cluj, județul rămâne în scenariul roșu, 3,2 cazuri la mie azi

SănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 02, 2021 0 374

Crește rata de infectare cu coronavirus la Cluj, azi e de 3,2 cazuri la mia de locuitori, față de 3,15 ieri, în condițiile în care Clujul raportează de luni întregi printre cele mai ridicate rate de infectare din țară iar numărul total al cazurilor de infecție e cel mai mare din România.
În Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore aproape două sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus, mai exact 187, pentr un total de peste 40.500 de cazuri de infecție înregistrate de la debutul pandemiei, în urmă cu un an, cele mai multe într-un județ din țară, exceptând Capitala. Cu rata de infectare de 3,2 cazuri la mia de locuitori Clujul se află în continuare în zona roșie a cazurilor de infecție, printre puținele județe din țară care raportează peste trei cazuri la mie și considerabil peste media națională, de 2,17 cazuri la mie.
Să menționăm că, cu aceste 187 de cazuri noi, Clujul raportează și azi printre cele mai multe cazuri noi zilnice de infecție din țară, după Brașov, Constanța, Timiș și București.

Mai precizăm că la Cluj sunt procesate zilnic în medie cel puțin 1.500 de teste de depistare a infecției, printre cele mai multe într-un județ din țară, aceasta fiind parțial explicația numărului mare de cazuri de infecție depistate în județ. De exemplu în ultimele 24 de ore au fost procesate la Cluj peste 1.700 de teste de diagnostic, dintre care aproape 900 au fost prelevate de la persoane care manifestau simptome de infecție.

Mai jos incidența în fiecare județ, azi:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu