Închide

Consorțiul Universităților Europene NeurotechEU, din care face parte și o universitate din România se reunește la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - mai 13, 2022 0 114

Consorțiul Universităților Europene NeurotechEU, din care face parte și o universitate din România se reunește la Cluj.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca va fi gazda evenimentului NeurotechEU 3rd Board of Rectors Meeting, cea de-a treia reuniune a reprezentanților universităților fondatoare ale consorțiului The European University of Brain and Technology (NeurotechEU), anunță universitatea. Evenimentul va avea loc între 16 și 18 mai. ”Întâlnirea de la Cluj-Napoca reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea și buna desfășurare a activităților din cadrul consorțiului NeurotechEU. Cei aproximativ 50 de participanți ai universităților membre, alături de rectori și președinți ai acestora, vor avea în atenție discuții cu privire la definirea unei viziuni comune privind diferite dimensiuni academice, de cercetare, curricula și mobilități, dar și privind oportunitățile de extindere a consorțiului”, arată universitatea.

UMF consideră întâlnirea de la Cluj ca ”unul dintre cele mai importante evenimente academice ale acestui an” deoarece aduce împreună rectorii și președinții celor opt universități partenere din cadrul consorțiului NeurotechEU: Universitatea Oxford din Marea Britanie, Karolinska Institutet din Suedia, Universitatea Radboud din Olanda, Universitatea din Bonn Germania, Universitatea Miguel Hernández din Spania, Boğaziçi din Turcia, Universitatea din Debrecen și UMF Cluj. Totodată la reuniunea de la Cluj participă reprezentanții Universității Georgia Tech-Lorraine din Franța și cei ai Universității din Reykjavik Islanda, instituții interesate să se alăture consorțiului. ”Programul evenimentului cuprinde o serie de întruniri și dezbateri cu privire la țelurile comune ale universităților partenere, evenimente dedicate studenților, se vor prezenta rezultatele obținute în ultimul an și se vor formula decizii privind activitățile viitoare și extinderea consorțiului. Ultima zi va fi dedicată adoptării și semnării declarației comune a rectorilor universităților fondatoare”, arată UMF Cluj.

UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este singura universitate de medicină și farmacie din România inclusă în Alianța Universităților Europene, aflându-se printre cele 13 universități din România care au intrat în astfel de consorții și singura care face parte dintr-un grup de un asemenea prestigiu, arată reprezentanții universității.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu