Închide

Conflict în Pata Rât unde un tânăr de 17 ani a scăpat de închisoare pentru că e minor, după ce a înjunghiat un alt tânăr pe fondul unor certuri pe Facebook

ActualitateTop News by Mihai Prodan - oct. 05, 2021 0 149

Conflict în Pata Rât unde un tânăr de 17 ani a scăpat de închisoare după ce a înjunghiat un alt tânăr pe fondul unor certuri pe Facebook și, fiind minor, a fost condamnat la cinci ani de reeducare într-un centru pentru minori.

Faptele s-au petrecut în 3 februarie, după-masa, când suspectul se deplasa pe jos în zona străzii Platanilor din zona Pata Rât, și a observat coborând dintr un autoturism persoana vătămată, cu care era într un conflict mai vechi, adresându și anterior reciproc injurii și amenințări prin intermediul aplicației Facebook Messenger, acesta alergând înspre inculpat. Acesta din urmă a scos un cuțit de dimensiuni considerabile, apreciat de martori în cadrul procesului ca ”o sabie tip ninja, dar mai scurtă” și l-a înjunghiat în repetate rânduri, deși persoana vătămată a dat semne de retragere la vederea cuțitului. Persoana vătămată susține că avea un conflict cu inculpatul, astfel că, profitând de împrejurarea că l-a observat pe acesta din urmă pe trotuarul străzii Platanilor, a luat hotărârea să îl prindă și să îi ceară socoteală pentru amenințările pe care i le transmisese anterior prin Facebook. Persoana vătămată a arătat că intenționa să îi dea o palmă inculpatului, fără a bănui că acesta din urmă avea cuțit asupra sa și, la rându-i, nu avea arme sau obiecte contondente asupra sa. ”Ajungând în proximitatea celor două femei, inculpatul s-a oprit, s a întors în direcția din care venea urmăritorul său, a scos un instrument tăietor înțepător (probabil cuțit) și a luat poziție de atac. Persoana vătămată a ajuns în alergare în acea zonă, iar la vederea cuțitului pe care inculpatul îl ținea în mână, s a oprit la o distanță de aproximativ trei sau patru metri de acesta și a dat semne de retragere. În acel moment, inculpatul a înaintat înspre victimă și a încercat să îl lovească la nivelul toracelui și abdomenului cu obiectul vulnerant, în timp ce persoana vătămată încerca să se apere cu brațele și să eschiveze în fața loviturilor. Acțiunile de lovire întreprinse de inculpat i-au provocat persoanei vătămate două plăgi penetrante la nivelul abdomenului, dintre care una fiind plagă transfixiantă a stomacului cu secțiunea pachetului vascular arterial al arcadei curburii gastrice mici. În conflictul fizic dintre cei doi au intervenit și mama și bunica inculpatului, acestea încercând să îi despartă, lucru pe care au și reușit să îl facă după aproximativ zece secunde de la încleștare. Victima a constatat că este tăiată la nivelul abdomenului astfel că a plecat în fugă înspre locul din care venise, ținându-se cu mâinile de abdomen și oprindu se la intersecția străzilor Platanilor și Dezmirului”, arată instanța Tribunalului Cluj în motivarea deciziei de condamnare.

Inculpatul, aflat de la începutul lunii mai în arest preventiv, a fost condamnat la cinci ani de internare într-un centru de detenție, căci este minor. Decizia a fost luată de Tribunalul Cluj în urmă cu câteva zile, în 30 septembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.