Închide

O clujeancă a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare după ce a băgat cuțitul în concubin

ActualitateTop News by Mihai Prodan - oct. 05, 2021 0 120

O clujeancă a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare după ce a băgat cuțitul în concubinul său, în timpul unei certe pe un pachet de țigări, pe fondul consumului de alcool, crescut în cantitate în timpul pandemiei de coronavirus.

Faptele s-au întâmplat în primăvara acestui an, în februarie, când femeia a fost trimisă în arest preventiv după ce și-a înjunghiat concubinul cu un cuțit iar copilul acestora a chemat de urgență ambulanța. Legal fapta este tentativă de violență în familie. În actul de sesizare al procurorilor s-a reținut, în esență, în sarcina inculpatei, că în 8 februarie, seara înainte de ora 22, în timp ce se afla acasă, pe fondul unui conflict spontan, i-a aplicat concubinului său cu care locuiește o lovitură cu cuțitul în hemitoracele stâng, cauzându-i, printre altele, o plagă profundă de aproximativ patru centimetri lungime, transfixiantă până în cavitatea ventriculului drept, o leziune de trei centimetri la nivelul pericardului diafragmatic și o leziune de un centimetru la nivelul stomacului. Din ambulanță victima a fost dusă direct în blocul operator.

Audiată în faza de urmărire penală respectiv în cea a cercetării judecătorești inculpata a recunoscut în esență învinuirea adusă de organele de urmărire penală, arătând însă că lovitura a fost aplicată victimei prin aruncarea cuțitului iar nu în timp ce ținea obiectul contondent în mână, dar instanța a reținut varianta procurorilor. Inculpata și persoana vătămată se află într-o relație de concubinaj de circa 27 ani, din aceasta rezultând un copil care e martor în proces. De-a lungul anilor, persoana vătămată și inculpata au consumat constant băuturi alcoolice, în cantități relativ moderate, cu ușoare creșteri cantitative în contextul pandemiei. În ultima perioadă, relațiile dintre părți au devenit mai tensionate, pe motivul lipsurilor materiale respectiv a lipsei persoanei vătămate de la domiciliu, cauzată de atribuțiile la locul de muncă. Pe un astfel de fond și în special atunci când părțile consumau alcool, între acestea se iscau certuri, uneori și cu agresiuni fizice reciproce, după cum arată instanța în motivarea deciziei de condamnare.

În 8 februarie părțile au fost la serviciu iar spre seară, după ce au revenit la domiciliu comun, s-au deplasat împreună la domiciliul  unei vecine, care-și serba ziua de naștere. Acolo, atât persoana vătămată cât și inculpata au consumat băuturi alcoolice, cea dintâi ceva tărie și o bere iar inculpata, potrivit susținerilor acesteia, două doze de bere. În jurul orei 20 cei doi au revenit în domiciliul conjugal unde au rămas în bucătărie la discuții alături de fiul acestora, acesta menționând în declarațiile sale că a observat după revenirea părinților de la vecină că aceștia se aflau sub influența băuturilor alcoolice, mai afectată în acest sens fiind mama sa. După ce copilul a părăsit bucătăria locuinței, mergând într-o cameră alăturată, între inculpată și persoana vătămată a izbucnit o ceartă, părțile făcându-și inițial reproșuri reciproce iar la un moment dat persoana vătămată s-a apropiat de inculpată, pe care a prins-o de mâini, încercând să o ridice de pe scaunul situat lângă mașina de spălat, amplasată în bucătărie. Potrivit susținerilor părților, la acel moment, inculpata l-a împins după care a luat un cuțit aflat pe chiuvetă, agresându-l cu acesta.

Femeia a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru tentativă de omor, de către instanța Tribunalului Cluj, în urmă cu câteva zile, în 30 septembrie. Decizia poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare