Închide

Conferință internațională cu zeci de experți din 20 de țări la Cluj

Economie by Actual de Cluj - iun. 10, 2021 0 46

Conferință internațională cu zeci de experți din 20 de țări la Cluj – o conferință hibridă a clusterelor, despre care organizatorii spun că e ”evenimentul economic al anului în Transilvania”.

Conferința clusterelor reunește peste 80 de experți din mai mult de 20 de țări, timp de trei zile. ”Tema ediției – Future Skills for Industry – aduce în dezbatere cele mai mari provocări ale momentului pentru principalele industrii din Transilvania, de la digitalizare și transformare industrială la specializarea resursei umane și motivarea tinerilor profesioniști”, arată organizatorii. ”Fiecare industrie are nevoie să identifice modele de transformare și adaptare în contextul (post)pandemic (…) Sectoarele economice în jurul cărora se vor purta discuțiile sunt: energetic, agro-alimentar, IT, industria producătoare de mobilier și industriile creative. Însă abordarea provocărilor actuale rămâne una trans-sectorială, deschisă pentru profesioniști din toate domeniile de activitate, cât timp sunt interesați de colaborare, antreprenoriat, digitalizare sau cercetare”.

Între speakeri se numără Ulla Engelmann, care conduce departamentul pentru tehnologii avansate, clustere și economie socială din cadrul Comisiei Europene, Anne-Marie Sassen, coordonator department pentru transformarea digitală a ecosistemelor industriale în cadrul Comisiei Europene, sau Amaia Celaya Alvarez, expert senior în reziliență urbană în cadrul Comisiei Europene.”Observăm nevoia acută a unei transformări industriale și trebuie să decidem dacă și în ce măsură vom fi jucători activi”, spune managerul clusterului Mobilier Transilvan, Ciprian Morcan. ”În caz că alegem pasivitatea, riscăm să creștem decalajul față de alte regiuni și țări. De aceea, avem nevoie de o deschidere constantă spre internaționalizare, unde să ducem și de unde să aducem cele mai bune modele”.

Conferința are loc între 16 și 18 iunie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare