Închide

Raport de şantier: sunt în lucru 11 tronsoane de autostradă şi drum expres, care cumulează 206 km

Economie by Actual de Cluj - iun. 10, 2021 0 94

Un număr de unsprezece şantiere care fac parte din patru proiecte de au­tostrăzi şi un drum expres sunt active astăzi în Româ­nia şi sunt gestionate de zece firme de construcţii. Niciunul dintre tron­soa­nele aflate acum în lucru nu se află în Moldova însă.

„Forţa de muncă medie este de aproxi­ma­tiv 450 de persoane, în timp ce fluctuaţia de­pinde de mai mulţi factori, cum ar fi fron­tul de lucru, perioada din an, condiţiile de meteo­rologice. Numărul poate varia până la plus/mi­nus 250 de persoane“, spun repre­zentanţii Strabag, constructorul austriac care se ocupă de Lotul 1 al autostrăzii Braşov-Târgu-Mureş-Cluj-Oradea. Strabag are în România 1.072 de oameni.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) spune însă că nu poate estima numărul de muncitori alocaţi pe fiecare tronson, acesta variind în timp, în funcţie de etapa construcţiei, dar şi de alţi factori.

„Numărul muncitorilor mobilizaţi pe fiecare şantier variază în funcţie de etapa în care se află lucrările şi de tipul acesteia, de strategia antreprenorilor şi de condiţiile meteo. Astfel, numărul nu este acelaşi în permanenţă, ci fluctuează raportat la necesităţile din teren“, spun reprezentanţii CNAIR într-un răspuns la o solicitare a Ziarului Financiar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare