Închide

Condamnat la trei ani și jumătate de închisoare după ce a jefuit un bărbat rupt de beat și i-a luat telefonul mobil și banii din portofel

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 04, 2022 0 57

Un clujean a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare după ce a jefuit un bărbat rupt de beat și i-a luat telefonul mobil și puținii bani din portofel.
Decizia a fost luată de Judecătoria Cluj-Napoca în urmă cu câteva zile, dar faptele datează din iunie 2020. În 12 iunie, în jurul ore 16, persoana vătămată după terminarea programul de muncă s-a deplasat la un local din Cluj-Napoca unde a consumat 200 de grame de rachiu și două beri, iar apoi, în jurul orei 22, a ajuns în zona gării CFR (foto) cu intenția de a lua trenul spre locuința sa din Rădaia,

Înainte de a se deplasa pe peronul gării și-a scos de la bancomat suma de 300 lei, după care și-a achiziționat alte băuturi alcoolice, după care s-a urcat în trenul de la ora 22.30, iar pe traseu, din cauză că se afla sub influența băuturilor alcoolice, a decis să meargă până în Mera, știind că aici era o stație de alimentare cu carburanți unde putea să mai consume alcool. După ora 23 persoana vătămată a ajuns pe platforma benzinăriei, unde după ce și-a cumpărat o bere s-a așezat la o masă pe terasă având în mână telefonul mobil la care asculta muzică. La un moment dat, s-a așezat la masă alăturată o persoană de sex masculin descrisă ca având părul brunet, fața rotundă, fără barbă și purta o bluză maronie, pe care partea vătămată nu o cunoștea, dar cu care a început să socializeze.

După un timp, persoana vătămată având intenția să meargă spre domiciliul său, s-a deplasat pe drumul național, spre Rădaia, a auzit pași în spatele său, iar când și-a întors privirea l-a observat pe cel cu care stătea la terasă că îl urmărește și care pe un ton dur i-a cerut banii și telefonul mobil. Victima a refuzat să-i remită bunurile solicitate, astfel că inculpatul i-a aplicat două lovituri în zona capului, iar din momentul respectiv victima nu-și mai amintește ce s-a întâmplat. După un timp, când persoana vătămată și-a revenit a constatat că era întinsă la sol și că din buzunare îi lipseau telefonul mobil, portmoneul și un pachet de țigări, iar inculpatul nu mai era la fața locului.

Persoana vătămată acuza dureri în zona capului, respectiv zona tâmplei și a constatat că nu mai avea doi dinți din partea dreaptă. Inculpatul a fost prins în 14 iunie, adică în următoarea zi aproape de ora 1 dimineața, în zona gării din Cluj-Napoca. Asupra sa au fost găsite o parte dintre bunurile furate de la partea vătămată despre care aceasta din urmă a declarat că îi aparțin.

În fața instanței de judecată, la termenul din 22 octombrie, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptei și a solicitat ca judecata să aibă loc pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, și a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu